Slovenija
130 ogledov

Sporni posli: če ne gre, poskusi večkrat

tovornjak Iztok Golob
Pipan transport: Nepoplačani delavci in upniki.

Potem ko smo prejšnji teden objavili članek o spornih poslovnih praksah podjetja Pipan transport, sta nam pisala dva bralca, ki imata z omenjeno družbo neporavnane račune. Oba imata z lastnikom podjetja Francem Šego zelo slabe izkušnje. Poudarjata, da takšen podjetnik nima kaj iskati v poslovnem svetu.

Drugo podjetje, isti lastnik

Spomnimo, da so pristojni organi v družbi Pipan transport ugotovili kršitve v zvezi z neizplačevanjem plač in regresov ter glede zaposlovanja na črno.

Ker se je podjetje Pipan transport znašlo na črni listi delodajalcev, Šega zdaj posluje prek podjetja A.letex. V prejšnjih dneh je na zavodu za zaposlovanje objavilo prosto delovno mesto voznika.
Obe podjetji imata blokirane račune. Šega je sicer podjetje Pipan prevozi kupil ravno prek družbe A.letex. Za ta posel kupnina še vedno ni plačana, zadeva pa se rešuje na sodišču.

Plačal mu je le 170 evrov

Bralec, ki je v preteklosti opravljal delo voznika pri Pipan transportu, nam je povedal, da je dober mesec pri omenjenem delodajalcu delal na črno. "Bil sem brez potrebnega zdravstvenega pregleda in opravljenega tečaja o požarni varnosti, ki naj bi bil predpogoj za začetek dela."

Šega mu prav tako ni dal v podpis pogodbe o zaposlitvi: "Direktor se je vsak dan izmikal z izgovori, da mu ne dela tiskalnik, da nima kartuše in papirja." Ko mu je prekipelo, je prenehal delati, za več kot mesec opravljenega dela na črno pa je na svoj račun prejel 170 evrov plačila.

Komentarjev 2
  • privat 08:59 15.april 2012.

    ja to je ravbar država....poglej samo koliko ur dela imajo ti šoferji in koliko imajo plačano po uri...!! 1,2€ do 1,8€ na uro za voznika tovornega vozila!! Kaka je to država?? Poglej voznike ,ki vozijo tujino 2€ do 2,5€ na ...prikaži več uro...Študentje pa nesmejo delati pod 4-4.5 na uro?? Kdo pa misli narediti tukaj red,pa da denarja ni?? Poglej samo kake hiše si gradijo,kake reklame plačajo?'Kaka avta lastniki ali samo šefiči vozijo?? To so firme BTC,Spar ,lidl ...nekaj takega kot iskoriščanje zakonodaje v primeru Luke koper, potem petek transp...mali miljon firm kaj čmo jih sploh naštevat,vprašajmo glavnega dirigenta pahorovskega ali janšovskega...

  • maliking 08:48 15.april 2012.

    Enostavno ne razumem nekaj.Zakaj nimamo enostavno prepisane zakonodaje od Avstrijcev? Tega tam ni.Halo,samo prepisat zakone in jih dosledno izvajat.Možakar v Avstriji ne bi smel imeti niti mobilne kartice najmanj sedem let.Vzeli bi mu vse, plačali delavce,izvajalce itd in pravac v ...prikaži več register.Halo, vlada zbudi se.