Slovenija
94 ogledov

Sporni tisočaki na računu Kanglerjeve žene

kangler Žurnal24 main
Žena mariborskega župana Tatjana Kangler je morala plačati okrog 57 tisoč evrov dodatnega davka, ker ji ni uspelo dokazati izvora okrog 154 tisoč evrov. Kangler trdi, da Durs ni upošteval številnih okoliščin, vse skupaj pa označil za poskus diskreditacije.

Ivan Simič, ki je med davčnim inšpekcijskim nadzorom letos zastopal Tatjano Kangler, je za Večer potrdil navedbe o plačilu davka. Davčni organ je namreč v postopku ugotovil, da je žena mariborskega župana v obdobju, na katerega se nanaša inšpekcijski nadzor, od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2010, razpolagala z denarnimi sredstvi, ki so precej presegala dohodke, ki jih je v tem obdobju napovedala.

V treh obrokih položila 129 tisoč evrov

Razlika je znašala kar okrog 154 tisoč evrov, od katerih niso bili plačani niti prispevki niti akontacija dohodnine. Izstopali so predvsem gotovinski pologi. Kanglerjeva je leta 2007 na svoj transakcijski račun v treh obrokih položila 129 tisoč evrov, ta denar pa je bil potem nakazan razvpitemu gradbenemu podjetju MTB za nakup stanovanja na Pohorski ulici 31. Kmalu po nakazilu denarja je MTB v sumljivih okoliščinah dobil posel za sanacijo in gradnjo lutkovnega gledališča, piše Večer.

Vse navedbe zanika

Vse navedbe davčnega organa je županova žena za Večer zanikala. Dejala je, da niso opravili analize celotnega premoženja njene družine. Skupaj z možem sta v 13 letih zaslužila več kot 800 tisočakov, nekaj denarja sta podedovala. Po njenem mnenju zato ni nič nenavadnega, da sta del denarja hranila doma in ga na račun položila, ko sta se odločila kupiti stanovanje.

Kangler: "Vse čisto in pokrito"

Danes se je oglasil tudi župan Kangler in odločno zanikal vskaršno vpletenost kakšnega podjetja pri nakupu njegovega stanovanja v letu 2007, hkrati pa izrazil začudenje, kako nekdo z namenom, da diskreditira njega in njegovo ženo, takšne podatke posreduje javnosti, čeprav dokument nosi oznako davčne tajnosti. "Imeli smo protikorupcijski pregled in računsko sodišče, a nihče ni ugotovil nepravilnosti pri oddaji posla gradnje lutkovnega gledališča družbi MTB," je po poročanju STA izjavil Kangler, ki dodaja, da na Dursu niso upoštevali nekaterih okoliščin, niti njegove dediščine, ki jo je dobil za dvostanovanjsko hišo in nekaj gradbenih parcel po starših in jih je za odškodnino odstopil bratu. Prav tako po njegovih besedah niso upoštevali niti enega evra prihodkov iz naslova kmetijstva, čeprav vodi tudi kmetijo. Po njegovih prilivih in prilivih žene je Kangler prepričan, da imata vse čisto in pokrito.

Komentarjev 13
  • Jose Bulgaras 10:17 23.november 2012.

    KANGLER GOTOF SI!!

  • Avatar vili100
    vili100 12:46 21.november 2012.

    Vnaši pravni državi ni nič spornega in tudi tokrat nebo.

  • zokius 21:16 20.november 2012.

    150.000 od kmetijstva? Tolk še ta pravi kmeti ne zaslužijo. On pa bi to kar poleg županstva. Verjetno vihti lopato čez vikend. Žurnalček, moram te popraviti: ni KMET, to totalni KMETAVZAR!ssGOTOF JE!