Slovenija
25 ogledov

"Šport, plen bleferjev"

Drago Balent Anže Petkovšek
Olimpijski komite. Od 12 zaposlenih pet z individualnimi pogodbami.

Olimpijski komite Slovenije (OKS) bo lahko povečal število zaposlenih. Zdaj je tam zaposlenih 13 ljudi, od tega pet po individualnih pogodbah. Danes pa člani izvršnega odbora OKS odločajo o novi sistematizaciji delovnih mest. Če bo predlog spremembe sprejet, bi lahko zaposlili 26 ljudi, od tega osem po individualni pogodbi. Dejansko bodo po novem zaposlovali 18 ljudi, pet novih bodo prerazporedili iz agencije OKS Olimp, individualne pogodbe pa so primerna rešitev zaradi posebnosti dela, so nam včeraj sporočili z OKS.

Izgubljeno pri posrednikih

OKS je eden od posrednikov, pri katerih se izgubi okoli 60 odstotkov denarja, namenjenega športu, pa opozarja direktor Fundacije za šport Drago Balent. Drugi posredniki so fakulteta za šport in javni zavodi, med njimi zlasti javni zavod Planica. Druga rešitev je, da dobijo športni denar neposredno klubi in športne zveze.

"Šport je ob zaščiti z vrha OKS postal ujetnik 'socialne mreže', ki ni imuna za korupcijo; šport je vse lažji plen bleferjev in njihovih mrež," opozarja Balent, ki bo danes predvidoma imenovan za direktorja direktorata za šport na superministrstvu Žige Turka.

Komentarjev 4
  • soncnica 11:44 13.marec 2012.

    Res je. V Sloveniji je čisto preveč posrednikov in potem zmanjka denarja za tiste, ki jim je namenjen - za športnike. Ne za funkcionarje, ne za Vugrince in podobno drhal, ampak za športnike in njihove trenerje.

  • allstarr111 09:33 13.marec 2012.

    Denar bi mogli športnikom deliti direktno, nobenih prisklednikov vmes.

  • Darko 08:55 13.marec 2012.

    Na žalost ima Balent še kako prav. Tudi tukaj bi bilo potrebno močno poseči, če se sploh da.