Slovenija
44 ogledov

Športni balon bo odletel

Brežiški balon se bo umaknil novogradnji in pristal na drugi lokaciji. (Foto: Na Žurnal24 main
Gradnja dvorane. Zgrajena naj bi bila do marca 2012, balon bo prestavljen.

Brežice. Najpozneje marca 2012 se bo zloglasni brežiški balon, kot imenujejo zasilno športno dvorano, umaknil. Konec avgusta se bo začela gradnja dolgo načrtovane športne dvorane poleg brežiške osnovne šole. Zgrajena naj bi bila do marca 2012. “Poskušali jo bomo dokončati že do konca prihodnjega leta,” je s štiri milijone evrov vrednim poslom zadovoljen Marjan Vengust, predsednik uprave družbe CM Celje.

Športni objekti
V gradnji. Še letos naj bi bila tudi ob ekonomski in trgovski šoli zgrajena šolska telovadnica, v sklopu prenove stavbe pa jo bodo dobili tudi brežiški gimnazijci; Begrad naj bi jo zgradil do sredine prihodnjega leta.

Kriza jim je šla na roko
“Čeprav so se postopki zaradi pridobivanja zemljišč in razveljavljenega razpisa ter nazadnje pritožbe enega od ponudnikov zavlekli za nekaj let, nam je šla kriza na roko,” ugotavlja brežiški župan Ivan Molan. Vrednost projekta je bila namreč pred leti za skoraj dva milijona evrov večja. “1,5 milijona evrov že čaka na občinskem računu in gradnja se lahko začne,” pravi župan. 


Dvorana v dvorani
V večnamenski športni dvorani bosta glavna in mala dvorana. Glavna bo imela 1.100 sedežev, uporabljala se bo za rokomet, košarko, odbojko, mali nogomet, ju-jitsu, karate, tenis, namizni tenis, badminton in gimnastiko ter bo opremljena s steno za športno plezanje, namenjena pa bo tudi družabnim prireditvam. Dopoldne jo bo za športne dejavnosti uporabljala šola. Mala dvorana bo namenjena gimnastiki, saj bodo v njej orodja za vadbo. Svoje prostore bodo končno dobili tudi strelci, saj bo v kleti urejeno strelišče, tam pa bosta tudi kegljišče in parkirišče.

Balon bodo preselili
Med gradnjo dvorane bo v športnem balonu normalno potekala vsa vadba in telovadba, po izgradnji dvorane pa bodo balon prestavili.

“Imamo različne rešitve, kam bi ga lahko postavili, a o tem bo sklepal občinski svet,” je skrivnostna Anica Hribar z Občine Brežice. Po njenih napovedih bodo tam, kjer je danes balon, uredili atletsko stezo ter zunanja igrišča za rokomet, košarko in vadbišče za skok v daljino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.