Slovenija
17 ogledov

Športniki oproščeni

Župan Bojan Šrot je prepričan, da je treba podpreti športnike tudi s tem, da se Žurnal24 main
Mestni svetniki. Za promocijo mesta podprli brezplačno uporabo občinskih športnih objektov. Podprli tudi gradnjo Hoferja.

Mestna občina Celje (MOC) bo športnikom še naprej omogočila brezplačen najem občinskih športnih objektov. Tako so odločili svetniki na včerajšnji zadnji letošnji seji mestnega sveta. Podprli so tudi gradnjo novega Hoferja, ki ga bo ob Mariborski cesti, tik ob vojašnici, zgradila Kranjska investicijska družba.

“Prav je, da MOC podpira športna društva, a morali bi vedeti, za koliko denarja gre,” je opozorila mestna svetnica Darja Turk. “Rokometni klub Celje Pivovarna Laško igra v ligi šampionov že 17 let, razen v eni sezoni so vseskozi v vrhu in glede na to, da so sredi prvenstva, sem prepričan, da se bodo fantje še borili,” je dejal svetnik Štefan Jug in s tem zavrnil pomisleke, češ da rokometašem zadnje čase ne gre najbolje.

Le prvaki
Plačila naj bi bila namreč oproščena le tista športna društva, katerih članska ekipa je bila v zadnjih desetih letih najmanj enkrat v evropski ligi prvakov oziroma med najboljšimi osmimi ekipami v državi. Prav tako naj bi bila polovičnega popusta pri plačilu uporabnine za prihodnji dve leti deležna plavalna društva. Župan Bojan Šrot je svetnikom pojasnil, da gre za 72 tisoč evrov za rokometaše in dodatnih 20 za plavalne klube in judo klub Sankaku. “Ta denar MOC lahko pogreša, saj smo njihov drugi največji sponzor. In prav je, da podpiramo športnike, saj gre za zdrava jedra,” poudarja celjski župan.

Svetniki so včeraj v drugem branju dali tudi zeleno luč gradnji še ene Hoferjeve trgovine ob Mariborski cesti. Pripravljalci odloka so namreč upoštevali njihove pripombe. Tako so v načrt vnesli dodatni zavijalni pas na prometni Mariborski cesti in podprli gradnjo v zgolj eni fazi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.