Slovenija
24 ogledov

Spoved prek iPhona

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Katoliška cerkev je odobrila uporabo aplikacije na iPhonu, ki bo vernikom omogočala spovedi. Evidenca lastnih grehov in spremljanje svoje vesti.

Avtorji "Spovedi" so program opisali kot "odlično pomoč za vsakega spokornika", ki ponuja uporabne nasvete in smernice pri zakramentih. Aplikacija bo vernikom omogočala, da bodo, ko bodo priznali svoje grehe, vodili tudi lastno evidenco grehov.

Verniki bodo lahko spremljali tudi "svojo vest", ki temelji na spolu, starosti in zakonskem stanu, kljub temu pa s programom ne želijo povsem nadomestiti tradicionalne spovedi.

"Želimo povabiti vse katoličane, da se v svojo vero vključijo z digitalno tehnologijo," je ob tem dejal razvijalec tehnologije Patrick Leinen.

Papež za uporabo digitalne komunikacije
Izdelava programa za spoved prek iPhona je zaživela kmalu po tem, ko je papež Benedikt XVI. kristjane pozval, naj uporabljajo digitalno komunikacijo in z njo širijo svojo prisotnost na spletu.

Uporaba socialnih mrež po papeževem mnenju ni greh, še posebej za spodbujanje mladih katoličanov za izmenjavo medsebojnih informacij. "Vabim predvsem mlade, naj dobro izkoristijo svojo prisotnost v digitalnem svetu," je papež Benedikt XVI. dejal konec januarja, a ob tem tudi opozoril, da je svet digitalne komunikacije del večje slike. "Vedno je treba upoštevati, da virtualna slika ne more in ne sme nadomestiti neposrednega človeškega stika z ljudmi na vseh ravneh našega življenja."

Božji glas se mora širiti
Po odobritvi iPhone aplikacije za molitve in svojem YouTube kanalu za mnoge nov projekt v Vatikanu niti ni tako presenetljiv, saj so uradni predstavniki Katoliške cerkve že večkrat dejali, da je potrošniška elektronika v današnjem svetu nujno potrebna za širjenje Biblije.

"Poleg besedila se mora božji glas širiti tudi prek radia, internetnih kanalov, s pomočjo internetne distribucije CD- in DVD-plošč, prek iPodov, televizije in kina," je Vatikan v uradnem dokumentu zapisal že pred dvema letoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.