Slovenija
425 ogledov

Spravili so se nad najznamenitejšo hišo v Piranu

Piran Saša Despot
Neznanci v Piranu so porisali fasado Hiše Benečanke.

Uslužbenci piranske občine so v nedeljo v jutranjih urah obvestili policiste, da so neznanci ponoči narisali grafit na fasadi Hiše Benečanke v Piranu. Po prvi oceni znaša povzročena škoda 10.000 evrov. Preiskava še poteka, zato policija občane prosi za koristne informacije.

Ker gre za stavbo, ki predstavlja nepremično kulturno dediščino, točneje kulturni spomenik lokalnega pomena, so preiskavo kaznivega dejanja prevzeli kriminalisti Policijske uprave (PU) Koper, ki so na kraju opravili ogled ter zbirali obvestila in druge dokaze, so danes sporočili iz koprske PU.

Opisano dejanje predstavlja kaznivo dejanje poškodovanja, odstranitve ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote, zanj pa je predpisana zaporna kazen do petih let.

Preiskava kaznivega dejanja še poteka, zato policija občane prosi za kakršnekoli koristne podatke, ki bi pripomogli k odkritju storilcev. Podatke lahko sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.