Slovenija
42 ogledov

Spregledal novinarja Rovana

1/11
Žurnal24 main
Predsednik republike Danilo Türk je podelil državna odlikovanja nekaterim posameznikom in organizacijam, ki so sodelovali pri reševanju v nesreči na Savi.

Medaljo za častno dejanje je Türk za nesebično pomoč in sodelovanje pri reševanju in iskanju ponesrečencev podelil Francu Bogoviču . Za tveganje, pogum in hitre odločitve v reševalni akciji je Darku Žnidaršiču , Gašperju Janežiču in Podvodni reševalni službi podelil medalje za hrabrost.

Za povezovanje aktivnosti in organizacijo dela pri reševanju in iskanju ponesrečencev je Antonu Travnerju , Vladimirju Banu , Policijski upravi Krško ter Štabu civilne zaščite za Posavje podelil medalje za zasluge.

Ni pa predsednik države odlikoval novinarja Gorana Rovana , četudi so novinarji pred podelitvijo odlikovanj pozvali predsednika, naj ne spregleda dopisnika TV Slovenije, ki je sodeloval v akciji reševanja edine preživele Ane Janc . Klub posavskih novinarjev je pri tem poudaril, da je  Rovan kot udeleženec spusta med prvimi, če ne celo prvi, poslal z Blance sporočilo o nesreči. Opozorili so tudi, da bi si odlikovanje za požrtvovalnost pri reševanju zaslužil tudi policist Rade Ivkovič .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.