Slovenija
41 ogledov

Spregovoril še en sodnik

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Vrhovni sodnik Rudi Štravs je potrdil navedbe ustavnega sodnika Jana Zobca glede kandidata za predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše.

Rudi Štravs je za TV Slovenija potrdil Zobčeve navedbe o Masleševem evforičnem pripovedovanju o usmrtitvi prebežnika. "Ne vem točno, v kakšnem svojstvu je bil tam. Vem, da je nekako z navdušenjem izjavil, da je neki vojak ustrelil nekoga z zelo preciznim strelom, menda v čelo, če se prav spominjam," je dejal Štravs. To naj bi se zgodilo poleti 1982 ali 1983 v prostorih sodišča.

 

Maslešo je pravosodni minister Aleš Zalar predlagal v potrditev za predsednika vrhovnega sodišča. Masleša je Zobčeve navedbe zanikal.

Štravs je dejal, da v danem trenutku okoliščin pripovedi ni dobro dojel, saj se mu je mudilo na obravnavo. "Pozneje, ko sem se vrnil z obravnave, mi je kolega Zobec precej pretresen prišel povedat, da je pravzaprav bil ustreljen neki pribežnik, menda Romun, nekdo, ki je bežal na Zahod."

 

"Jaz sem to takrat občutil tako, kot da se mu zdi v redu, da pač nekdo, ki je sposoben strelec, pazi na našo mejo in da smo lahko mirni, da nas nihče ne bo napadel ali kaj podobnega," je rekel Štravs, ki se mu je zdelo nenavadno, da lahko takšni dogodki koga navdušujejo.

Glede Zobca Štravs pravi, da ima "na vsak način raje resnico kot pa prijatelja". Sam pa se je sicer za to, da bo slednje povedal v javnosti, odločil "zaradi resnice".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.