Slovenija
38 ogledov

Sprejem v središču mesta

Ivo Josipović
1/3
Reševalni pas/Twitter
Visokega gosta Pahor tokrat za spremembo pahor ni sprejel pred predsedniško palačo, ampak na Kongresnem trgu.

Dosedanji predsedniki države so tuje voditelje in druge predstavnike tujih držav doslej vedno pričakali in z vojaškimi častmi sprejemali na ploščadi pred predsedniško palačo.

Predsednik Borut Pahor pa je skupaj s častno četo Slovenske vojske francoskega kolega Francoisa Hollanda, ki ga je že od zgodnjega jutra gostil tudi na Brdu pri Kranju, pričakal kar v centru prestolnice. 

Sodelovali bi pri privatizaciji 



Po postroju čete in obeh himnah, sta se predsednika sprehodila po bližjih ljubljanskih ulicah. Na pogovoru s Pahorjem je Hollande podprl sodelovanje francoskih podjetji v načrtovani slovenski privatizaciji.  Pahor je obisk označil za nov mejnik med državama.

Hollanda je sprejela tudi predsednica vlade Alenka Bratušek. Tema njunega pogovora so bili med drugim gospodarski odnosi med državama, načrti slovenske vlade za privatizacijo podjetji v državni lasti, reševanje gospodarske in finančne krize. Francoskega predsednika je sprejel tudi predsednik državnega zbora Janko Veber.

Komentarjev 1
  • ennanova 15:15 25.julij 2013.

    Kraljeva družina, papež Frančišek, blagovne znamke in vrednoteKomaj rojeni bodoči britanski prestolonaslednik nima niti najmanjše predstave, da je del kraljeve blagovne znamke, vredne na stotine milijonov evrov, saj je preprosto še ne more imeti, ker se je ravnokar rodil. ...prikaži več Ne ve, da je kakor Truman, za katerega je bil narejen ves svet. Nekoč bo seveda vedel, kaj pomenihttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1093-kraljeva-druzina-papez-francisek-blagovne-znamke-in-vrednote