Slovenija
48 ogledov

Sprememb za Mariborčane ne bo

Veolia Transport Štajerska (Foto: Katarina Pernat)
1/7
Žurnal24 main
Avtobusi. Prvega avgusta mariborski mestni promet prevzema Marprom. Za potnike brez večjih sprememb.

Maribor. S prvim avgustom mariborski mestni potniški promet prevzema javni gospodarski zavod Marprom, ki ga je mariborska občina ustanovila šele sredi maja, potem ko je dolgo časa napovedovala mednarodni razpis. Veolii Transport se koncesija namreč izteka.

Nižjih cen (še) ne bo

Avtobusi bodo vozili po ustaljenih voznih redih in linijah, sistem plačevanja prevozov ostaja enak.  Vse Veolijine vozovnice bodo veljale do konca leta, jih je pa mogoče kadarkoli brezplačno zamenjati na vseh prodajnih mestih. "Uvajamo tudi tri svoja prodajna mesta, in sicer na avtobusni postaji v Mlinski ulici, v mestni blagajni na Koroški cesti in v Turistično informacijskem centru," pojasnjuje Irena Polajžar, vodja prodaje pri Marpromu. Kavcija za novo elektronsko vozovnico bo sicer dva evra.
Ob tem je direktor Ivan Hanjšek povedal, da cene voženj za zdaj ostajajo enake. "Spremembe načrtujemo hkrati s spremembami celotnega režima mestnega prometa," je dejal, a ni pojasnil, ali bo šlo za nižanje obstoječih cen.

Zaposleni pod Marprom, garaže na Tržaški

S prvim avgustom Marprom prevzema tudi 119 voznikov avtobusov in 9 drugih sodelavcev Veolie, septembra pa načrtujejo tudi nekaj novih zaposlitev za določen čas. Vozni park bo štel 38 avtobusov, ki jih je pregledal celo sodni izvedenec. Parkirani bodo na Tržaški cesti 37, kjer bo Marprom za okoli 10 tisoč kvadratnih metrov zemljišča plačeval šest tisoč evrov mesečne najemnine. Dolgoročno sicer načrtujejo, da bi administrativni del prenesli na avtobusno postajo v Mlinski ulici, a bodo to storili, šele ko zdajšnjemu upravljalcu Veolii Transport konec leta poteče koncesija.

Načrtujejo manjše avtobuse

"Pričakujemo, da se bo kakovost storitev izboljšala, saj želimo v prihodnje uvesti tudi več manjših avtobusov, ki bodo ustrezali ekološkim standardom," ob tem dodaja direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner. Občina bo sicer Marpromu zagotavljala sredstva za delovanje, in sicer v predvideni višini 2,4 milijona na leto, v kratkem pa bo objavila tudi razpis za direktorja podjetja, saj Ivan Hajnšek to funkcijo opravlja le začasno. Na razpis se, kot pravi, ne bo prijavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.