Slovenija
19330 ogledov

Sprememba vremena: Od vročinskega vala bo šlo do 0 ºC

Mrzlo jutro
Najhladnejše bo četrtkovo jutro prihodnji teden, ko se bo termometer spustil celo do le 0 stopinj.

"Afriški antiicklon postopno slabi, v nižjih plasteh je sicer še precej toplega zraka, v višinah pa priteka postopno vse hladnejši zrak, zato je ozračje nestabilno in nastajajo plohe in nevihte," vremensko dogajanje opisujejo pri portalu Ciklon.ci, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Včeraj ni bila problem toča ker niso bili ustvarjeni pogoji za to, ampak bolj stacionarni nalivi, ponekod je padlo res ogromno dežja, kar je privedlo do hudourniških poplav."

To noč nas bo po napovedih vremenskega portala v višinah preplavil še hladnejši zrak, kar pomeni močnejše nalive. "Sledil bo povratek Afričana ki pa bo zelo kratek, najbolj vroče bo v soboto pred nevihtami, vendar bistveno manj kot v ponedeljek," napovedujejo pri Ciklon.si. 

V sredo se bodo temperature čez dan gibale do 25 stopinj Celzija, le na Primorskem nekoliko več. "Kakšnih večjih padavin zaradi vdora hladnejšega zraka ne pričakujemo, kajti padli bomo pod severozahodni višinski zračni tok," pišejo pri Ciklon.si. "Prav nasprotno, sreda zna biti izjemno lep dan."

Po nižinah 10, na Babnem Polju nič stopinj

Celinski zrak bo po napovedih vremenskega portala verjetno prinesel zelo mrzlo četrtkovo jutro 11. julija, po nižinah le malo nad 10 stopinj Celzija, v mraziščih, kot je Babno Polje pa verjetno okoli nič stopinj Celzija. "Nakazuje se prva sezonska poletna pavza, koliko časa pa bo trajala je zaenkrat težko reči," zaključujejo pri Ciklon.si.

Agencija za okolje za danes napoveduje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Predvsem popoldne in v noči na četrtek bodo nastale krajevne plohe in nevihte," pišejo pri Arsu. "Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Goriškem in ob morju do 32 stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Jutri bo tudi še spremenljivo vreme. "Predvsem v popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht," napovedujejo pri Arsu. "Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 24 do 29, na Goriškem in ob morju do 32 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

V petek bo povečini sončno in spet nekoliko bolj vroče. V soboto bo precej jasno, popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta.

"Nad Alpami in srednjo ter vzhodno Evropo se zadržuje oslabljen frontalni val," razlagajo pri Arsu. "Z vzhodnimi vetrovi doteka v nižjih zračnih plasteh k nam nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak."

V zahodnem višinskem zračnem toku bodo v času od 6. do 11. julija območje Alp občasno dosegale vremenske fronte. K nam bo dotekal nekoliko bolj vlažen in manj topel zrak.

"Od sobote naprej kaže na nestanoviten tip vremena," še pišejo pri Arsu. "Vsak dan bo predvsem popoldne tu in tam možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti med 25 in 28, na Primorskem pa okoli 30 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 21:10 06.julij 2019.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za posojilo ...prikaži več in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281 Polno ime ................. Let .............. Država ..................    Znesek zahtevanega posojila. .................. Trajanje ................

  • Tupamaros 09:34 04.julij 2019.

    Edina uresničljiva napoved ARSO, je, da se bo zvečer stemnilo do nižin. Za nakladanje so plačani iz peoračuna.

  • ode 08:07 04.julij 2019.

    Smiljić se vrača na staro delovno mesto v UKC Prvi obtoženi v aferi »preskakovanje čakalnih vrst« izpodbil odpoved delovnega razmerja. Na cesto ga je postavil nekdanji direktor UKC, zdajšnji minister za zdravje Aleš Šabeder, ki nepravnomočne sodne odločitve ne komentira.