Slovenija
19563 ogledov

Spremembe bi lahko prinesel nov začetek tedna ...

Megla Egon Cokan
Konec tedna bo suh in delno oblačen z nizkimi temperaturami, nato pa se nam obeta preobrat. Nekaj dilem v razvoju vremena v naslednjih dneh so meteorologi tudi predstavili ...

Popoldne bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno. Jutri pa razmeroma sončno, predvsem v jugovzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od minus 12 do minus 4 stopinje Celzija, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od -3 do 3, na Primorskem do 8 stopinj.

Nekaj sprememb pa bi lahko prinesel nov začetek tedna ...

V noči na ponedeljek bo čez srednjo Evropo potovala topla fronta, tudi k nam naj bi po navedbah meteorologov Agencije RS za okolje k nam bo v višinah dotekal toplejši zrak. "Zato bo nastajal temperaturni obrat," so izpostavili v zaspisu, ki so ga objavili na Facebooku in dodali, da če bo oblačnost tople fronte dovolj gosta tudi nad našimi kraji, bo morda v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah nekaj rahlih padavin.

Pri tleh bo mrzlo, višje pa utegnejo te rahle padavine padati skozi plast zraka s pozitivno temperaturo. Zato bi v takem primeru lahko nastalo nekaj poledice. Do poledice bi lahko prišlo, če bo prvi del noči dovolj jasno, da se bo pri tleh ohladilo, drugi del noči pa bi morala biti oblačnost dovolj debela, da bi iz nje sploh lahko kaj malega padlo. In hkrati bi se moralo nekje višje v zračni plasti segreti nad ničlo. Ob tem so izpostavili še, da bo gotovo več znanega v prihodnjih napovedih: "Veliko "če"-jev, ki se jih danes enostavno ne da napovedati dovolj zanesljivo.Če pa bo oblačnost tanka ali raztrgana, bo lahko po nižinah nastala megla. Ujeta bo pod temperaturnim obratom in v ponedeljek bi ponekod lahko vztrajala večino dneva, če ne ves dan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.