Slovenija
11 ogledov

Spremembe šolske zakonodaje

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Minister za šolstvo Igor Lukšič pripravlja spremembo zakonodaje na področju vzgoje in izobraževanja.

Do konca januarja naj bi v javno razpravo šel predlog novele Zakona o financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI), pripravili pa naj bi tudi spremembe zakona o osnovni šoli in zakona o učiteljih.

Glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj si je po navedbah STA konkretnejši komentar o predvidenih spremembah zakonodaje pridržal do januarja. Kot občutljivi vprašanji za sindikat pa je po navedbah agencije navedel letno učno obveznost učiteljev in razredništvo, ki da je bilo z novim plačnim sistemom razvrednoteno.

V Svizu po navedbah STA opozarjajo na dikcijo letne kvote ur za učitelje, saj se po Štrukljevih besedah skozi to dikcijo ne more skriti dodatnih obremenitev učiteljev. "Če je to intenca letne učne obveznosti, potem ne bomo našli skupnega jezika," je povedal na današnji novinarski konferenci. Če bi šli v takšno rešitev, pa mora ta po Štrukljevih besedah temeljiti na zaupanju do učiteljev.

Lukšič je po navedbah agencije dejal, da imajo s sindikati podobna stališča glede odpravljanja plačnih nesorazmerij, pri čemer je plačno situacijo označil za skrb vzbujajočo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.