Slovenija
10 ogledov

"Spremembe terjajo širše soglasje"

Pahor je povedal, da je obrambno ministrstvo obiskal zaradi pomembnih premikov, Žurnal24 main
Na področju obrambe smo sredi pomembnih sprememb, ki terjajo širše družbeno soglasje in strokovno presojo, je po obisku ministrstva za obrambo povedal Borut Pahor.

Med težavami, s katerimi se sooča obrambni resor, pa je premier Borut Pahor izpostavil konceptualne probleme, povezane z razmerjem med upravnim aparatom ministrstva in pripadniki vojske.

Pahor je povedal, da je obrambno ministrstvo obiskal zaradi pomembnih premikov, sredi katerih se je znašel obrambni resor. Med temi je izpostavil strategijo nacionalne varnosti, ki jo je vlada že sprejela in posredovala v državni zbor in splošni dolgoročni program opremljanja Slovenske vojske (SV), ki bo na vladi prihodnji mesec, v državnem zboru pa aprila.

Pripravljajo se tudi sprememba zakona o obrambi, ki v državnem zboru terja dvotretjinsko večino, zakon o službi v SV ter sprejem zakon o kriznem upravljanju, je povedal premier.

"Govoric je polno in kjer je dim, je tudi ogenj"
"
Govoric v krogih blizu ministrstva je polno," pa pred premierjevim obiskom na ministrstvu govori Zmago Jelinčič, ki doda, da je "svinjarij na ministrstvu polno, vendar da je tako stanje Jelušičeva že podedovala".

"Problemov na ministrstvu je veliko: od plačevanja vojakov, dolgov do vojakov, nezadovoljstvo vojakov, če govorimo samo o zaposlenih v Slovenski vojski. Na drugi strani pa namera nekaterih gospodov iz nekdanjega LDS, ki očitno želijo pripeljati do tega, da bi se začelo razprodajati vojašnice. 19 vojašnic in ogromno zemlje okrog," pravi Jelinčič in doda, da ne verjame nikomur več.

Jelinčič opomni, da je za slabo stanje na ministrstvu oziroma vojski lahko povezati tudi z 90 milijoni proračunskega denarja, ki jim jih je lani okrnila država. "Obljubljali so vrtce, domove za upokojence. Jaz nisem videl še nobenega na ta račun zgrajenega vrtca. Kje je ta denar, si lahko samo mislim, najbrž v kakšnem zasebnem žepu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.