Slovenija
42 ogledov

Špricajo ali niso profesorji?

Seit Demiri Suzana Kos
Obveznosti. Na inšpektoratu za šolstvo dobili prijavo, da profesorji FHŠ ne hodijo na predavanja. Ustanovljena preiskovalna komisija.

Koper. Sredi maja je na Univerzo na Primorskem prispel dopis inšpektorata za šolstvo, v katerem so vodstvo pozvali, naj jih obvesti, ali se pri treh predmetih njihove fakultete za humanistične študije (FHŠ) res dogajajo nepravilnosti in da se predavanja neustrezno izvajajo. Tako je namreč zapisal avtor anonimne prijave. Čez dobra dva tedna je koprska univerza z ministrstva prejela novo pismo – v njem so se opravičili za prvi dopis, saj so ugotovili, da za nadzor fakultete pravzaprav niso pristojni.

Različne ocene razmer

“Preverba je pokazala, da vsi predavatelji izpolnjujejo svoje obveznosti,” trdi Krištof Jacek Kozak, predstojnik oddelka za slovenistiko, kjer naj bi se dogajale nepravilnosti. “Po pogovorih z nekaterimi zaposlenimi lahko zatrdim, da obstajajo indici, da na omenjenem oddelku izvajanje predavanj pri nekaterih predmetih opravljajo osebe, ki niso navedene v izvedbenem predmetniku,” pa denimo trdi Gorazd Drevenšek, vršilec dolžnosti (v. d.) dekana FHŠ. Zato je bila ustanovljena petčlanska preiskovalna komisija, ki mora 11. junija ugotoviti, ali so navedbe, da se nekateri profesorji ne pojavljajo na predavanjih, resnične, preveriti pa mora tudi, ali imajo vsi ustrezno habilitacijo. Pripraviti mora tudi ukrepe za odpravo neustreznega stanja, če bo to ugotovljeno. Disciplinski postopek bo uveden, če bodo ugotovili hujše kršitve delovnih obveznosti. Komentarja rektorja Dragana Marušiča, ki je v ZDA, nismo dobili.

Komentarjev 3
  • suzana.kos 12:59 04.junij 2012.

    to, da proferojev ni na lastna predavanja, naj bi se dogajalo tudi na ljubljanski univerzi...vse profesorje, ki ne opravljajo svojega dela, dajte v javnost in prijavite v rektorae... zakaj bi jih plačevali? pa naj jih sankcionirajo..javni delavci, ki se ne ...prikaži več zavedajo, kako je v zasebnem sektorju!!!

  • Urša Zupan 08:38 04.junij 2012.

    pa še koga, ni malo takih, ki se preprosto odločijo, da jih ne bo, da bi objavili kakšno obvestilo, pa tako očitno ni vredno...

  • MK 08:20 04.junij 2012.

    Preverite še g. prof. Kurnika iz FDV. Njega ni nikoli na svojih predavanjih. Raje se udeležuje akcij svojih anarhistov!!! V celotnem semestru sem ga imel 1x!