Slovenija
15 ogledov

"Sramot v mestu je več"

Sramotno. V bazenu smeti in kače. Rojc: Začetek del prihodnje leto.

"Kdo si zatiska oči pred stanjem nekdanjega ponosa našega mesta, bazena olimpijskih dimenzij? V desetletjih zanemarjanja je postal samo še oškrbljena luknja, njegova vsebina pa v gnusni vodi plavajoče velike količine smeti, med katerimi se gibljejo debele belouške in srečne krastače," nas je na ilirskobistriško sramoto opozorila naša bralka.

Kot pravi, se bazenu ni približal nihče niti ob letošnji akciji Očistimo Slovenijo. "Naj nekdo od odgovornih vendarle reče: gasilci in komunala, cevi na plan in izčrpajte vodo iz luknje!"

"Uredi naj se tržnica!"
Aleš Zidar. Strokovni vodja Društva za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom ima še en predlog: “Bazen naj se zasuje, na tem območju pa uredi tržno-prireditveni prostor, saj v Ilirski Bistrici lokacije za tržnico nimamo.”

Bazen zasuti
"Povprašali smo novega župana Emila Rojca: Treba je sanirati ne le bazen, temveč celoten park, ki obsega tudi igrišča in botanični vrt. Menim, da bi bilo treba bazen zasuti in se na podlagi predlogov odločiti za novo vsebino, ki bi služila namenu," pravi župan in napoveduje proračunsko postavko in začetek gradbenih del za prihodnje leto.

Rojc ocenjuje, da bazen na tej lokaciji nima perspektive, prav tako zavrača možnost, da bi nov bazen gradila občina. "Če pa bi se našel investitor, ki bi bil pripravljen postaviti nov bazen in skrbeti za vzdrževanje, ne bi imel nič proti," poudarja župan, ki ocenjuje, da bi bila cenejša gradnja na drugi lokaciji kot pa popravljanje obstoječega bazena. "Sicer pa sramota mesta ni samo park, ampak je takšnih točk še kar nekaj," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.