Slovenija
21 ogledov

Sramoti so šteti dnevi

Pod novim Jelenom bo parkirna garaža z okrog 200 parkirišči. (Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Hotel Jelen. Gradbeno dovoljenje pred vrati. Odpravljajo pomanjkljivosti.

Nekdanji hotel Jelen sodeč po predvidevanjih kranjske upravne enote (UE) ta mesec še ne bo pridobil gradbenega dovoljenja.

67 stanovanj in 1.500 kvadratnih metrov poslovnih površin bo v novem kompleksu Jelen.

Pričakovanje, da bo do konca meseca prižgana zelena luč za rušenje kranjske sramote, sta konec prejšnjega tedna izrazila tako mestna uprava kot investitor predvidenega stanovanjsko-poslovnega kompleksa, podjetje Elektroservisi.

Manjkajo soglasja
Na UE opozarjajo, da investitor še odpravlja zadnje vsebinske pomanjkljivosti. “Manjkajo vsa soglasja o pravici poseganja v sosednja zemljišča (sidra, injektiranje, komunalni vodi),” pojasnjujejo. Če investitor ne bo predložil vseh soglasij strank v postopku, bo treba po vsej verjetnosti razpisati tudi ustno obravnavo, dodajajo in predvidevajo, da bi to utegnilo postopke še podaljšati. Kdaj bi lahko gradbeno dovoljenje izdali, zato niso želeli ugibati, so pa zagotovili, da zadevo rešujejo prioritetno.

“Naša želja je, da začnemo graditi čim prej,” pravi vodja projekta pri podjetju Elektroservisi Brane Ribič, hkrati pa opozarja, da bodo morali po pridobitvi gradbenega dovoljenja počakati še na arheološka izkopavanja. Medtem bodo izbrali izvajalca del.

Kriza jih skrbi
Ob ugodnem razvoju dogodkov bi lahko kompleks končali že prihodnje leto, verjetneje pa v prvi polovici leta 2012, pravi Ribič. Kaj pa morebiten vpliv gospodarske krize? “Seveda nas skrbi. Sledimo trendom in trgu ter upamo, da ne bomo delali z izgubo,” pravi. Kakšnih zapletov zaradi dobrega sodelovanja s kranjsko mestno upravo in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije ne pričakuje.

“Zanemarjen predel na samem vhodu v mesto je bil dolga leta kranjska sramota, zato nas veseli, da ga bodo začeli urejati,” občinski interes in podporo pojasnjuje podžupan Stane Štraus.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.