Slovenija
32 ogledov

Srbi naj bi v Ljubljani gradili razkošen hotel

Gradbena jama pod stolpnico SCT Saša Despot
Srbska Delta bo predvidoma danes podpisala dogovor o gradnji hotela v Ljubljani.
Predstavniki srbskega holdinga Delta nameravajo v Ljubljani podpisati dogovor o graditvi razkošnega hotela Crowne Plaza. Hotel, ki bo imel po besedah lastnika Delte Miroslava Miškovića 23.000 kvadratnih metrov površin, 320 sob in 20 nadstropij, bi bil tako ena največjih srbskih investicij v Sloveniji.
 

Delta namerava hotel graditi s hotelsko skupino Intercontinental iz Londona, ki ji pripada tudi veriga hotelov Crowne Plaza.

Na Bavarskem dvoru?

Kot lokacija novega hotela se omenja gradbena jama na Bavarskem dvoru, ki jo je po stečaju podjetja S1 konec lanskega leta kupila družba Rastoder. V tej uradno podpisa dogovora z Delto niso želeli potrditi.

Mišković v sodnem postopku

Miškovič se sicer dogodka ne bo mogel udeležiti, saj v Srbiji proti njemu poteka sojenje zaradi finančnih poneverb, sodišče v Beogradu pa mu ni odobrilo potnega lista za en dan. Sodnica je njegovo prošnjo, naj mu za čas poti v Ljubljano vrne potni list, zavrnila z utemeljitvijo, da lahko dogovor o gradnji hotela v njegovem imenu podpiše tudi kdo drug.

Podpisa dogovora se bodo po poročanju srbskih medijev udeležili tudi predstavniki skupine Intercontinental. Vsi skupaj naj bi ob tej priložnosti obiskali tudi Mestno občino Ljubljana.

Komentarjev 8
  • jaki 00:10 21.marec 2015.

    Če že neki trabunjaš, se ne napiše GDO, ampak KDO!

  • Kranjica 22:52 20.marec 2015.

    Mislim, da se Ljubljani obetajo nove Stožice.

  • dragec 21:48 20.marec 2015.

    jaki, verjetno, da si razumel bistvo "lopovske države". Vedno se navaja -država je kriva... jaz pa država ni kriva in ne žalite mojo državo. Krive so barabe, ki 25 let vodijo to lepo državo (žal, z našimi podpisi)