Slovenija
21 ogledov

Srbi so si "izposodili" slovenski logotip

Primerjava logotipov http://www.novosti.rs
V kulturnem centru Smederevo so si "izposodili" slovenski logotip. Prekopirali so tudi šest krogov, ki označujejo šest slovenskih mest.

"Čista energija 2012," se glasi slogan srbskega Centra za kulturo Smederevo, ki reklamira svoje kulturne programe, krasi pa ga tudi šest krogov. Vse skupaj ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi slogan in logotip močno spominjala na logotip največjega kulturnega projekta v Sloveniji "Maribor – evropska prestolnica kulture," pišejo na spletni strani srbske Novosti.

V srbskem centru imajo slovenski logotip

Kot kaže, v centru sploh niso preverili, kaj pomeni šest krogov, ampak so vse skupaj le ponosno kopirali na svoja gradiva. Tako imajo na letakih centra odtisnjenih tudi šest krogov, ki predstavljajo slovenska mesta – Maribor, Mursko Soboto, Velenje, Ptuj, Novo mesto in Slovenj Gradec.

Direktor ni odgovoril

Vršilec dolžnosti direktorja kulturnega centra Milan Mišić na vprašanja srbskih Novosti glede "izposojenega" logotipa po desetih dneh ni uspel odgovoriti. Za mnenje in dogovor so zaprosili tudi zaposlene na občini, ki pa o sporni zadevi ne vedo ničesar.

Komentarjev 2
  • sundancer 14:02 05.marec 2012.

    Pravilno.. Naši so ga pa zihr sral z javnim razpisom pa zapravli par sto jurjev za teh klinčevih šest krogov...

  • stela 13:36 05.marec 2012.

    Ja ql, zdaj vsaj vem kakšen je.....prej ga sploh še vidla nisem.....tolk o mariboru in organizatorjih