Slovenija
29 ogledov

Srbija bi lahko prišla na črno schengensko listo

Tanja Fajon Reševalni pas/Twitter
Evropska poslanka iz Slovenije Tanja Fajon (S&D/SD) in poročevalka Evropskega parlamenta za vizumsko liberalizacijo je v pogovoru za novosadski Dnevnik opozorila Srbijo, da bi lahko prišla na črno schengensko listo, če ne bo uredila problema lažnih prosilcev za azil v Evropski uniji.

"Veliko smo naredili skupaj, da imamo danes brezvizumski režim za državljane Srbije in upam, da nič v prihodnosti tega ne bo spremenilo. Vendar pa je to najbolj odvisno od oblasti v Srbiji in njenih najbolj odgovornih politikov," je dejala Tanja Fajon.

Pojasnila je, da sicer še ni mehanizma za začasen suspenz brezvizumskega režima, vendar pa ga bodo vzpostavili do konca leta. Razlog pa je vse večje število lažnih prosilcev za azil, ki prihajajo iz držav Zahodnega Balkana, med drugim tudi iz Srbije.

Komentarjev 3
  • privat 09:17 28.december 2012.

    srbija je in mora ostati do sprememb na črni listi človeštva!!

  • feferon 16:40 04.december 2012.

    Ko malo bereš južne časopise, vidiš da kacina nihče ne mara. Se vtikuje malo tam malo tu, naredi velik nič.Na položaju je samo zaradi starih vez in strahu, da ne bi kaj grdega povedal,kaj se je dogajalo v času osamosvajanja

  • nejansizmu 15:47 08.oktober 2012.

    Tukaj se vidi sodelovanje Jelka Kacina in Tanje Fajon v smislu koristoljublja. Evropa obema zagotavlja dobre pogoje za življenje, njuna naloga pa je, da nekajkrat na leto izdata poročilo po naročilu. Če je treba pljuniti na Srbijo, bosta za dober ...prikaži več denar oba to storila z veseljem, dejstva niso toliko pomembna.Kacin je tako in tako janšev zaveznik še iz časov tako imenovane osamosvojitvene vojne, katere nikoli ni bilo, Fajonova pa je tesna Pahorjeva zaveznica in skupaj s tem klovnom počasi a zanesljivo stopica po poti Evrope v desni smeri.Takšni kot sta Kacin in Fajonova, so dosti slabši kot sami janševiki: od slednjih veš, kaj lahko pričakuješ, pri teh nikoli.NE janšizmu!