Slovenija
35 ogledov

Srbija: z bombo ubili sorodnika priče proti Šariću

(Foto: Interpol) Žurnal24 main
V eksploziji podtaknjene bombe je bil v Beogradu ubit nečak priče v procesu proti domnevnemu narkokralju Darku Šariću.

V eksploziji pod avtomobil audi A6 podtaknjene bombe je danes umrl 32-letni R. J., težje ranjen pa je bil 35-letni P. R., poročajo srbski mediji.

Do eksplozije je prišlo v Ulici braće Vučkovića. V roku 14 dni naj bi bila to že druga eksplozija podtaknjene bombe v Beogradu, poroča B92. Tudi takrat je umrla ena oseba, sorodnik Andrije Dravškovića, domnevno velike ribe srbskega kriminalnega podzemlja.

Ubit naj bi bil sorodnik ključne priče proti Šariću

Ubiti v današnji eksploziji je po poročanju B92 nečak Nebojše Joksovića, ki ga je policija prijela leta 2010. Od takrat je kot domnevni ključni sodelavec Šarića pri poslih v Italiji sodeloval s tožilstvom in pričal o aktivnostih združbe.

Ker se je s Šarićem poznal še iz osnovne šole in bil njegov bližnji prijatelj, velja za eno ključnih prič tožilstva v procesu proti Šariću. Zaradi pričanja so neznanci med drugim odvrgli ročno bombo na enega od njegovih lokalov.

Domnevno povezanih s Šarićem je v Sloveniji 17 obtoženih preprodaje prepovedanih drog. Prijeli so jih v obsežni policijski akciji "Balkanski bojevnik" 25. maja 2010. Prijet je bil tudi Dragan Tošić, domnevni vodja slovenskega dela Šarićevega narkokartela.

Komentarjev 1
  • vladek 06:28 04.julij 2012.

    Bojim se da se začne tole tudi pri nas dogajat