Slovenija
16 ogledov

Srbska Delta pri projektu Stožice

V Stožicah se že vidijo stebri stadiona in dvorane. Žurnal24 main
Družba Grep, ki je bila ustanovljena za realizacijo projekta Športni park Stožice, je za partnerja v trgovskem delu izbrala družbo Delta Real Estate, s katero je tudi podpisala predpogodbo v vrednosti

Delta bo v izgradnjo centra vložila 242,5 milijona evrov.

Delta z najboljšo ponudbo
Predpogodbo so podpisali Uroš Ogrin (Gradis skupina G), Zlatko Sraka (Energoplan) ter Dejan Racić (Delta Real Estate). Podpisu sta prisostvovala tudi ljubljanski župan Zoran Janković in lastnik Delte Holding Miroslav Mišković. Kot je pojasnil Uroš Ogrin, bo Delta Real Estate za to ceno zgradil nakupovalni center na 103 tisoč kvadratnih metrov bruto površine s 3.500 parkirnimi mesti, vendar le do četrte gradbene stopnje, torej brez končnih del v lokalih. “Prepričala nas je njihova ponudba, ki je bila korektna ter ekonomsko in
tehnično popolna,”
je odločitev za srbsko družbo pojasnil Ogrin.

 

Cena

242 milijonov evrov in pol bo Delta Real Estate plačala za gradnjo 103 tisoč kvadratnih metrov velikega nakupovalnega centra


“Naredili bomo moderen nakupovalni center, ki bo zadovoljil potrebe potrošnikov ne samo v Ljubljani, temveč v vsej Sloveniji,” je povedal direktor Delte Real Estate, Dejan Racić. Prostora bo od 200 do 250 trgovin. Poudaril je, da bodo prostor našle v Sloveniji že uveljavljene znamke, priložnost pa bodo dali tudi blagovnim znamkam, ki še niso prisotne na našem tržišču. Racić meni, da si bodo zdaj, ko bodo v sloveniji imeli infrastrukturo, ogledali tudi druge možnosti, ki jih ponuja slovensko tržišče.

“Želeli smo si prihoda v Slovenijo, ker se dobro poznamo in ker biti prisoten v državi EU za podjetje pomeni veliko, saj to dokazuje, da ima podjetje dobre temelje,” razmišlja Racić. Priložnost vidi tudi za druga srbska podjetja: “Ni razloga, da slovensko tržišče ne bi bilo odprto in da slovenske oblasti ne bi imele posluha za srbske investitorje.”

Igor Mervač, direktor Spara Slovenije meni, da prihod Delta Real Estate ne pomeni nižjih cen pri nas. Kaj se bo pa zgodilo, če bodo Srbi prinesli lasnte, cenejše izdelke, pa ni želel komentirati, ker gre za “hipotetično vprašanje”.

Supernova izpadla v finalu
“Ta trenutek je to največji projekt v Sloveniji tako po vrednosti kot po velikosti,” je povedal Janković, “in tudi prvi projekt javno zasebnega partnerstva, ki zadovoljuje vse interese”.
V tekmi za trgovski del Stožic je bila do zadnjega tudi Supernova. Direktor Frank Albert je MOL, zasebnima partnerjema in Delta Real Estate priznal poraz in jim športno čestital: “Verjetno je bila njihova ponudba bolj sprejemljiva od naše”.

Janković se je pobotal z Miškovićem
Z gospodom Miškovićem imava burno zgodovino, je včeraj ob predpodpisu pogodbe dejal Zoran Janković. Ko je bil namreč županše na čelu Mercatorja, se je s srbsko Delto in hrvaškim Agrokorjem pogovarjal o povezavi. ''Meni je še vedno žal, da ta projekt ni uspel, ker bi danes ta trgovec bil med desetimi največjimi v Evropi,'' je dejal včeraj. Posel je takrat propadel, ker sta se z Miškovićem sprla. ''Danes, po vseh teh letih, je tu dokaz, da se medsebojno spoštujemo,'' je včeraj spravljivo izjavil Janković.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.