Slovenija
38 ogledov

Srbski mediji: Slovenija zapira meje

Pince Anže Petkovšek
Srbska vlada naj bi že sprejela obvestilo, da bosta Slovenija in Avstrija v kratkem zaprli mejo. Na Policiji to zanikajo in poudarjajo, da gre le za ukrepe za uravnavanje migrantskega toka. Notranja ministrica je medtem sklicala sestanek predstavnikov notranjih ministrstev držav na balkanski migracijski poti.

Slovenija in Avstrija bosta na podlagi dogovora držav shengenskega območja zaprli mejo, je včeraj poročala srbska javna televizija RTS. O tem naj bi že obvestili srbsko vlado. 

Slovenija naj bi omejila dotok beguncev

Informacijo, ki jo povzemajo tako srbski kot hrvaški mediji, so na Policiji zanikali. "Slovenija ne zapira meja, v sodelovanju s sosednjimi državami pa sproti sprejemamo ukrepe za uravnavanje emigrantskega toka glede na razpoložljive kapacitete in glede na to, koliko tujcev lahko sprejmemo in koliko jih lahko ‎oddamo; " je sporočil predstavnik Policije za odnose z javnostmi Drago Menegalija. Neuradno naj bi Slovenija že v prihodnjih dnevih začela zmanjševati dnevno kvoto beguncev, ki vstopijo v državo. 

O zaprtju meje tudi Hrvaška in Makedonija

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar pa je za danes sklicala delovno srečanje predstavnikov notranjih ministrstev držav na balkanski migracijski poti. Udeležbo so zaenkrat potrdili predstavniki Srbije, Makedonije in Grčije.

O zaprtju meje naj bi razmišljala tudi Hrvaška. Tudi Makedonija je najavila, da bo mejo zaprla, če bodo to naredile druge države na tako imenovani balkanski poti. Kot poročajo makedonski mediji, se je vojska na meji z Grčijo že začela pripravljati na postavljanje ograje. 

Francija bo zahtevala suspenzijo schengna

Francija bo na petkovi izredni seji ministrov za notranje zadeve zahtevala nujno uvedbo nadzora na notranjih mejah Evropske unije, poroča britanski Telegraph, ki se sklicuje na francoske diplomatske vire. "Francozi bodo pritisnili na vse druge države, posebej pa na Belgijo, da ponovno vzpostavijo mejne kontrole. To bi pomenili začasno suspenzijo schengenskega sporazuma," piše Telegraph. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • westal 06:10 18.november 2015.

    S to pametjo EU bo pa težka. V politiki je te substance zelo malo.

  • westal 06:07 18.november 2015.

    Mejo bi morala Slovenija zapret že pred pol leta! Za begunce neprodušno.

  • Omega_v6 22:59 17.november 2015.

    Mislim,da bo "mama Merkl" kmalu imela dovol teh "visoko šolanih" migrantov seveda bodo takrat Nemci ZAPRLI meje ne bo preteklo dosti časa in Avstrijske meje bodo tudi zaprte!! Močno se bojim,da bomo Slovenci prepozno zaprli meje in nam bo ostalo ...prikaži več nekaj 1000 prebežnikov za katere bomo skrbeli ubbožani davkoplačevalci!! Zopet se bo našel denar za tujce medtem,ko bodo naši ljudje drseli pod prag revščine!!Vlada,ki poskrbi za tujce ne pa za domačine ni vredna tega imena!!