Slovenija
3 ogledov

Sreča, da se ni ponovila Lipa

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Storilce, ki so na zabavi v Vip Clubu okradli najmanj 20 dijakov, še iščejo. V gneči tudi panika. Pozno popoldne smo dobili klic natakarja, ki trdi, da vendarle ni bilo tako hudo.

Pozno popoldne nas je, potem ko je na naši spletni strani prebral izjave dijakov in staršev, poklical tudi eden od zaposlenih v omenjenem klubu. ''Z organizacijo dogodka nisem imel nič, lahko pa povem, da v izjavah vsi pretiravajo. V klubu je bilo vse v redu, nekaj gneče je bilo pred garderobo, a nič podobnega Lipi. Naenkrat nihče ni hotel počakati, da zadevo uredimo, vsi so hoteli svoje stvari iz garderobe in hitro zapustiti klub. Kar je v garderobi ostalo, smo dali na kup, da bi dijaki lahko poiskali, kar je njihovega. Videl sem celo neke fante, ki so iz kluba odhajali s tujimi jaknami, stvarmi.'' Potrdil je še, da lastnika kluba, sicer Beograjčana, že nekaj časa ni v Sloveniji in da je bilo na zabavi okoli petsto ljudi.

Podrobnosti več tatvin na petkovi zabavi v Vip Clubu policija še vedno preiskuje. Medtem smo v uredništvu vse dopoldne beležili izpovedi dijakov in staršev o tem, kaj se je dogajalo na dijaškem plesu.

Nastajal je kaos in gromozanska gneča. Sreča, da se ni ponovila Lipa.
mama dijakinje

''Sreča, da se ni ponovila Lipa''
"Od teh 16 oškodovancev, ki so bili okradeni, je ena izmed njih tudi moja hči, druga pa njena prijateljica. Moja hči je bila na srečo okradena samo denarno, njena prijateljica pa je ostala praktično brez vsega: torbe, bunde, škornjev, denarja, dokumentov. Da je bilo okradenih le 16 ljudi, iz vsega, kar mi je pripovedovala hči, je preprosto neverjetno, morda je le toliko oškodovancev krajo prijavilo policiji. Še huje je bilo to, da je bilo na kraju dogodka tudi reševalno vozilo in da je po njenem pripovedovanju nastajal kaos in gromozanska gneča. Sreča, da se ni ponovila Lipa,'' pripoveduje mama dijakinje (polno ime hranimo v uredništvu, op. a.).

Petkovo krajo so dijaki komentirali tudi na priljubljenem socialnem omrežju. Ena od naših bralk je na Facebooku zapisala: ''Tam je bila tudi moja Petra, rekla je, da je čisti poden in da tja ne gre več ... v njeni družbi so dvema pokradli denarnice in mobitel in to v plačani garderobi ... odgovorni pa so se obnašali, kot da to ni njihova stvar ... zato so poklicali policijo ... menda je garderober kar šel ... in pustil, da so sami jemali stvari.''

''Tudi moj sin je bil na omenjeni zabavi in ostal brez vse garderobe. Po dolgem prerivanju pred garderobo in iskanju kakšnega kosa oblačila, ki mu pripada, so se varnostniki odločili, da vse skupaj vržejo ven. Nekatere tudi le v majicah (tudi mojega). Še dobro, da v garderobi ni imel tudi kakšnih dokumentov in denarja. Nekateri pa so tam stvari imeli,
'' pa je v naše uredništvo pisal oče enega od dijakov.

Pred klubom tudi reševalci
''Eno vozilo Reševalne postaje UKC Ljubljana je bilo v petek zvečer na tej konkretni lokaciji, a ne v povezavi s tem dogodkom. Šlo je za nekaj drugega,''
nam je pojasnil vodja Andrej Fink. ''Težko sodim, kaj se je dogajalo, na postaji nimamo zabeleženega nobenega nenavadnega dogodka,'' je še dodal Fink. In zatrdil, da bi ukrepali, če bi prišlo denimo do kakšnega prerivanja, gneče in če bi bili o tem obveščeni.

V garderobi nikogar
Obiskovalci so svoje osebne stvari ob prihodu v diskoteko zaupali osebju v garderobi in za hrambo plačali po en evro.

"To sem storila tudi sama, nato pa odšla na plesišče. Pozneje sva šli s prijateljico mimo garderobe; na pultu, za njim in okoli njega so ležali kupi oblek, torb in podobnega, osebja pa ni bilo nikjer,"
nam je zaupala naša bralka in ena od obiskovalk zabave, Nataša (polno ime hranimo v uredništvu, op. a.). Ko je končno našla torbo, je ugotovila, da je ta izpraznjena, je še povedala. "Za garderobo smo plačali, osebje diskoteke je odgovarjalo zanjo, a nikjer ni bilo nikogar," je pojasnila.

Še več prijav
Tatvino so danes policiji prijavili še štirje dijaki, policisti tako obravnavajo skupno že 20 prijav. ''Informacije še zbiramo, storilcev še nismo našli, škode pa je skupaj za 3500 evrov,'' je pojasnil Vinko Stojnšek s Policijske uprave Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.