Slovenija
26 ogledov

Sreča v nesreči za gasilce

Slika je simbolična. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Včeraj zjutraj so v stanovanjski hiši v Podvelki zagorele saje. Zaradi smeti v rezervoarju za gorivo je cisterna PDG Brezno zaprla pot ostalim intervencijskim vozilom.

Včeraj med 7. in 8. uro zjutraj  so v občini Podvelka v stanovanjski hiši zagorele saje v dimniku. O požaru so bili obveščeni gasilci PGD Ožbalt in PGD Brezno, vendar naj bi po pisanju našega bralca v akciji prišlo do velikih težav.

"Gasilcem PGD Brezno naj bi slab kilometer pred požarom obstala cisterna in šlo naj bi za pomanjkanje goriva! Omenjena cisterna je zaprla pot še drugi intervenciji. Cesta je ostala zaprta tudi za policiste, ki so bili obveščeni o požaru. Na kraj požara naj bi tako prišlo le eno gasilsko vozilo PGD Brezno," je zapisal bralec.

Preverili smo pri PGD Brezno. Gasilec Ivan Hoder nam je povedal, da težava ni bila v gorivu. "Cisterna se je ustavila, ker je očitno v rezervoar za gorivo prišla smet oziroma se nam je zamašil filter za gorivo. Tudi ko smo jo šli napolnit, smo lahko natankali le polovico. Rezervoar ni bil prazen."

Res je, da so zaradi cisterne, ki je ostala na cesti, onemogočili dostop drugim intervencijam. Vendar so bili po Hoderjevih besedah na kraju požara že gasilci, ki so saje v dimniku uspešno pogasili in poskrbeli, da se požar ni ražiril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.