Slovenija
26 ogledov

Srečen, ko rešuje življenja

Čerpnjak bo prejel medaljo za požrtvovalnost. Sosed, ki je prav tako tvegal, saj Žurnal24 main
Kriminalist Franc Čerpnjak je v zadnjih desetih letih rešil že štiri življenja.

"Tako bi ravnal vsak policist, tudi kadar ni v službi," murskosoboški kriminalist Franc Čerpnjak odgovarja na vprašanje, ali je sploh pomislil, da ogroža svoje življenje, ko se je v petek med službenim obhodom prostovoljno odzval klicu na pomoč in iz goreče hiše rešil 84-letno Emilijo Komin.

V kopalnici. Kominovim naj bi se na petek, trinajstega, okoli 21.30 zvečer vnela infrardeča peč in ogenj je od tal do strehe naglo zajel slabih sto kvadratnih metrov veliko hišo.

Poškodovana okreva
Čerpnjak je s pomočjo enega od sosedov Kominovo potegnil skozi okno, medtem ko je gorela že streha hiše. "Mama je danes prišla iz bolnišnice. Požar jo je zelo prizadel. Srečna pa je, da je ostala živa, in hvaležna za res požrtvovalno reševanje," pravi hči Kominove Zita Tratnik.


 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Že četrto reševanje

"Vedno sem srečen, če lahko pomagam," odgovarja Čerpnjak, ki ima z reševanjem življenj zadnjih deset let že izkušnje. Najprej je rešil moškega, ki se je utapljal v požarni jami. Kmalu zatem je moškega, ki je poskušal skočiti pod vlak, odvrnil od samomora. Rešil pa je tudi pogrešano dijakinjo, ki si je prerezala žile, in v bližini bolnišnice iz grmičevja rešil nezavestnega pogrešanega moškega, ki je samovoljno zapustil bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.