Slovenija
35 ogledov

Srečko o krivicah

Sre%C4%8Dko Prijatelj, sojenje Žurnal24 main
Srečko Prijatelj se je zaradi tegobe, sodne zmote in krivice, ki so mu je zgodila s pismom, obrnil na predsednika vrhovnega sodišča Branka Maslešo.

Kje živimo, spoštovani predsednik Vrhovnega sodišča. Ali je to Slovenija, za katero sem bil pripravljen umreti, se v pismu sprašuje Srečko Prijatelj.                  

Pismo lahko v celoti preberete tukaj.

Srečko Prijatelj se je zaradi tegobe, sodne zmote in krivice, ki so mu je zgodila, obrnil na predsednika vrhovnega sodišča, Branka Maslešo. V pismu opozarja na nezakonito priprtje, ki traja že več kot eno leto, kar je za prvi mesec pripora v aprilu 2010 v Sodbi v imenu ljudstva ugotovilo tudi Vrhovno sodišče RS.

Prijatelj poudarja tudi, da je bil na osnovi policijskega konstrukta obsojen za dejanja, ki jih dokazno nikoli ni storil. "Sojenje je potekalo tako, da se je v popolnosti verjelo osebi, ki je imela status tajnega policijskega sodelavca," je zapisal v pismu.

Prijatelj v pismu opozarja tudi na nenormalno visoko kazen, ki jo je prejel zaradi orožja, s katerim je branil Republiko Slovenijo v času osamosvojitvene vojne in je bila njegova osebna oborožitev v tem času. Saj kazni po njegovem mnenju glede na sodno prakso v normalnem sojenju sploh ne bi dosodili.

Zaradi dogodkov in krivic, ki so se mu zgodile, kot opisuje v pismu, "mi ne ostane nič drugega, kot da še naprej iščem pravno varstvo, najprej še na vašem sodišču, potem pa v tujini".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.