Slovenija
33 ogledov

Srečko Prijatelj piše iz pripora

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Srečko Prijatelj medijem iz pripora poslal novo pismo. Tokrat o načinu in zakonitosti pripora, saj se je enaka zgodba, kot piše, ponovila v priporu sodnika Milka Škoberneta.

"Že več dni lahko v medijih spremljamo poročanje o nezakonitem priporu sodnika Milka Škoberneta, ki je domnevno prejel podkupnino za odpravo pripora in preklic tiralice. Tudi sam sem dobil ponudbo za odpravo pripora,

Celotno pismo Srečka Prijatelja o nezakonitosti pripora lahko preberete TUKAJ.
v kolikor plačam 30.000 EUR. Tako da to še zdaleč ni osamljen primer," v pismu medijem piše Srečko Prijatelj, ki navaja, da je bil, kar zadeva način in zakonitost pripora, priprt na povsem enak način kot Škoberne.
Sam sem še vedno nezakonito priprt in o tem bo kot kaže moralo razsojati tuje sodišče, da bo pravici zadoščeno. V času mojega pripora so bili vsi dokazi in postopki posredovani tudi mednarodnim institucijam, ki so sprejele dokumentacijo v obravnavo, in tečejo postopki v zvezi s storjenimi nepravilnostmi.
Srečko Prijatelj

Pomemben le javni medijski linč
Po pisanju Prijatelja medijev ni zanimala pravna formalnost in zakonitost pripora, temveč le javni medijski linč. V pismu še piše, da je o njegovi zahtevi za varstvo zakonitosti za prvi mesec pripora 7. 4. 2010 razpravljalo vrhovno sodišče in da je preiskovalni sodnik Iztok Naglav svoj nezakonito izdani sklep za prvi mesec popravil kar za nazaj ter da mu je vse skupaj s svojim nezakonitim popravkom in sodbo v imenu ljudstva vrhovnega sodišča vročil istočasno z veliko zamudo. 

"Kar nekaj ur bi moral že biti izpuščen, a se je sodišče odločilo, da me zadrži v priporu, in mi nezakoniti sklep izročilo pozno zvečer, ko sem že spal. Kadar gre za konstrukt, se pač ne izbirajo sredstva," še piše Prijatelj.

Prijatelj trdi, da je še vedno priprt nezakonito in da bo, kot je še zapisal v pismu, očitno o tem moralo odločati tuje sodišče, da bo pravici zadoščeno. Trdi, da je nepravnomočno obsojen za dejanja, ki jih ni storil, in to brez dokazov in možnosti, da bi pričale njegove priče, saj je vse, kar je predlagal, sodišče zavrnilo. "Tudi to je Slovenija! Vzrok za mojo aretacijo bo ob spoznanju boleč udarec za danes nekredibilno Vlado," je pismo končal Prijatelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.