Slovenija
18 ogledov

"Srečna bom, ko bomo delali"

samopostrežna trgovina socialna Mirjana Kavčič Kranj Maja Kalan
Upokojena profesorica Mirjana Kavčič jo odpira v mestnem jedru Kranja.

"Moja želja ni, da bi ljudem samo delila brezplačno hrano, ampak bi jih rada naučila situacijo rešiti z delom," pravi Mirjana Kavčič, ki bo prihodnji petek na Vodopivčevi ulici v Kranju odprla trgovino z brezplačnimi izdelki.

Najbolj ranljivi so mladi

Kavčičeva ocenjuje, da so najbolj skrita skupina revnih mladi do 30. leta, ki se jim želi približati. Ocenjuje namreč, da so v poplavi različnih oblik humanitarnosti izključeni. "To so ljudje, ki so navidez videti preskrbljeni, a nimajo službe, nimajo perspektive in so zaradi tega zelo nesrečni," pripoveduje.

Za Socialno samopostrežno upa, da bo postala nekakšno družabno stičišče, kjer bodo ustvarjali z dela željnimi ljudmi. Prejšnji teden se je naučila izdelave punčk iz cunj; v času miklavževanja tako načrtuje delavnico izdelovanja punčk pa tudi naravnih mil, dolgoročno pa si želi pridelave zelenjave, peke slaščic in podobnega. "Srečna bom, ko bomo delali," pravi Kavčičeva, ki svoje poslanstvo vidi v vračanju dolga ljudem, ki so ji v mladosti pomagali ob prihodu v Slovenijo.

Komentarjev 1
  • krtina 09:31 13.oktober 2013.

    Ljudje rabijo kruh, ne pa žajfo in punčke iz cunj. Naj se nauči peči kruh in ga deli med ljudi. Če hoče pomagati. Vse ostalo je lastna samopromocija brez resničnega namena in učinka.