Slovenija
51 ogledov

Srečo od marca poskuša še Burger King

Hitro hrano, ki sicer ne velja ravno za balzam zdravja, boste po novem lahko nar Žurnal24 main
McDonald'su, ki se je edini od tujih restavracij s hitro hrano obdržal v Sloveniji, se bo še marca zoperstavil Burger King.

"Burger King bo svojo prvo restavracijo odprl letos marca v Ljubljani, natančneje v nakupovalnem centru Citypark. Operativno pa bo Burger King v Sloveniji vodila Sportine Group," so nam potrdili v skupini.

Za zdaj se je v Sloveniji uspelo obdržati le verigi McDonald's; z našega trga so se že umaknili tako Dairy Queen kot Quick, Subway in Nordsee.

"V okviru običajnih poslovnih odločitev se korporacija Burger King ves čas trudi obnavljati svojo svetovno ponudbo. Strateške odločitve sprejemajo na podlagi več dejavnikov: privlačnost države določijo na podlagi možnih razvojnih priložnosti, razmer na trgu, profitabilnosti restavracij, raziskav navad kupcev in splošne prisotnosti blagovne znamke na trgu," so nam povedali pri Sportini in dodali, da se je "Slovenija na podlagi analize teh faktorjev izkazala za zanimivo tržišče za širitev".

McDonald's s petnajstimi restavracijami
Veriga hitre hrane McDonald's ima v Sloveniji po podatkih na spletni strani 15 restavracij, večinoma gre za franšize. Leta 2008 so po podatkih Ajpesa imeli za skoraj 21 milijonov evrov čistih prihodkov in okoli 1,4 milijona evra dobička. V bližini Burger Kinga, ki bo imel restavracijo v ljubljanskem Cityparku, sta sicer že kar dve restavraciji McDonalds.

Burger King in McDonald's sicer veljata za morda največja konkurenta na področju hitre hrane v svetovnem merilu. K uspehu bi Burger Kingu morda lahko pomagal prav status v svetu, saj so se že pred časom pojavile skupine na Facebooku, ki zahtevajo postavitev Burger Kinga pri nas. Ena ima celo več kot tisoč članov.

Še pred McDonald'som je bila na slovenskem trgu navzoča veriga restavracij s hitro prehrano Dairy Queen , nato pa še Quick , ki pa sta se v devetdesetih letih prejšnjega stoletja s trga umaknili. Pred nekaj leti so odprli tudi restavracije s hitro hrano Subway , a se niso obdržale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.