Slovenija
101 ogledov

Sredi Ljubljane počila vodovodna cev

Počena vodovodna cev.
1/8
Saša Despot
Na Slomškovi ulici v Ljubljani je počila vodovodna cev. Zaradi zalitih stanovanj so morali tri stanovalce začasno premestiti v bližnji hotel. Oskrba z vodo ni motena.

Zjutraj ob 5.41 smo bili obveščeni, da na Slomškovi ulici 11 v kletnih stanovanjih teče voda. Misleč, da gre za manjše puščanje vode, se je na naslov odpravila manjša ekipa gasilcev, je za zurnal24.si dejal vodja izmene pri Gasilski brigadi Ljubljana Alojz Levičnik.

Nato pa so ugotovili, da gre za večjo količino vode, saj je zaradi počene cevi voda na naslovu Slomškova 11 zalivala tri stanovanja in drvarnice, na Slomškovi 12 pa še kletne prostore in arhivsko skladišče.

Takoj zatem je na kraj prispelo 35 gasilcev, ki so vse do 12. ure s šestimi črpalkami izčrpavali vodo iz omenjenih prostorov. Levičnik je ob tem dejal, da je morala civilna zaščita tri stanovalce začasno premestiti v bližnji hotel, saj dokler stanovanja ne bodo sanirana, v njih ne morejo živeti.

Direktor podjetja Vodovod-Kanalizacija Krištof Mlakar je za STA izrazil pričakovanje, da bo zaradi počene cevi do dokončanja prvih sanacijskih del Slomškova cesta na odseku med Resljevo cesto in Kotnikovo ulico popolnoma zaprta za promet predvidoma še v ponedeljek. Podjetje Vodovod-Kanalizacija ima sklenjeno zavarovanje za tovrstne dogodke, zato bodo v prihodnje lastnikom stanovanj uredili povrnitev škode, je še pojasnil.

Komentarjev 2
  • Varnost Doma Trgovina 20:07 23.januar 2013.

    Če vam poči vodovodna cev v stanovanju,je pravi pripomoček za rešitev problema LEAKMATE,ki v sili zaustavi iztekanje vode.Več si lahko preberete na spletni strani VARNOST-DOMA.INFO.

  • Žurnalček 16:50 29.januar 2012.

    Če ti ista cev ,sicer res precejšnjega premera poči na razdalji 150m že tretjič, lahko pomeni samo to , da temelj na katerem ležijo cevi ni bil dobro utrjen in prihaja do horizontalnih premikov, zatem puščanja na tesnilih in ko ...prikaži več voda še bolj zmehča zemljodo pokanja le teh. Že ko so jih postavljali, sam imel pomisleke na tako postavljanje takšnih cevi, saj zemlje pod cevmi niso utrdili ampak samo zvibrirali , pa še to bolj površno .