Slovenija
23 ogledov

Sredi Londona ubit z mačeto

Umor v Londonu
1/3
EPA
V domnevno terorističnem napadu sredi Londona ubit moški. Policija streljala na dva osumljenca, od katerih je eden v smrtni nevarnosti.

V središču Londona je bil v napadu, ki so ga oblasti označile za dejanje terorizma, z mačeto ubit moški, domnevno vojak. V streljanju, ki je sledilo, sta bila ranjena dva moška, od katerih je eden v smrtni nevarnosti. Ali gre za napadalca, še ni znano.

Britanski mediji poročajo, da je vojak prihajal iz bližnje vojašnice, napadalca pa naj bi ob napadu vzklila Alah akbar (Bog je velik).

Posnetek moškega z mačeto

Posnetek, ki ga je na svoji spletni strani objavila spletna stran televizije ITV prikazuje moškega, oblečenega v sivo jakno, s krvavimi rokami in mačeto v roki, ki svoje dejanje opravičuje z besedami: "Moramo se boriti proti njim, kot se oni borijo proti nam. Oko za oko, zob za zob."

Kot je dejal, se opravičuje, da so bile prizoru priča tudi ženske. "A v naši deželi gledjo enako. Ljudje, nikoli ne boste varni. Odstranite vlado, saj ji ni mar za vas."

Oblasti dogodek označile za terorizem

Predsednik vlade David Cameron je v odzivu na dogodek dejal, da obstajajo močni indici, da gre za teroristični napad in da Velika Britanija pred tovrstnimi napadi "nikoli ne bo upognila".

Komentarjev 4
  • Pepe007 07:37 23.maj 2013.

    Zanimivo, enega ubijejo, vse krvavo, ljudje se sprehajajo mimo, morilec daje intervju, policije nikjer, mimoidoči se tudi ne sekirajo... Kje je tu terorizem? Tu gre za totalno brezbrižnost za sočloveka...

  • Boschtjan Zupanchich 06:48 23.maj 2013.

    Ja, musliman, kaj pa drugega : "miroljubna religija" , pa to !!! ;)

  • renemario 06:18 23.maj 2013.

    Teroristični napad???' Tem englanderjem se je tže tudi utrgalo, ko za vsakim vogalom vidijo sovržanike. Vprašajo se naj zakaj jetako. Šri nas ni mačet in tudi polno politično bančnih "teroristov", ki so pomorili kar nekaj slovenske raje zadnjih 20 let. ...prikaži večt. Zato se pa nihče nič ne sprašuje.