Slovenija
131 ogledov

Sredi Piranskega zaliva hrvaški ribič postavil školjčišče

piranski zaliv piran morje Žurnal24 main
Sredi Piranskega zaliva je zraslo novo školjčišče umaškega ribiča, poroča TV Slovenija.

Umaški ribič je sredi Piranskega zaliva na novo postavil školjčišče, je poročala TV Slovenija. Školjčišče je zraslo kak kilometer od hrvaške obale, opazili pa so ga pred dnevi med naključnim panoramskim preletom iz letala. 

Kot navaja televizija, ga je umaški školjkar postavil kljub temu, da sta se državi zavezali, da se bosta izogibali vsem dejanjem, ki bi lahko vplivala na delo arbitražnega sodišča o meji med državama. Dodaja še, da slovenska policija, uprava za pomorstvo, okoljska in ribiška inšpekcija ne ukrepajo, ker za to ne dobijo potrebnih navodil.

"Ministrstvo za zunanje zadeve proti širitvam nezakonito postavljenega školjčišča v Piranskem zalivu redno in odločno protestira ter pri tem uporablja razpoložljiva diplomatska sredstva. Nazadnje je ministrstvo v zvezi s tem Hrvaški poslalo protestno diplomatsko noto februarja letos," so jim sporočili z ministrstva. "Na enak način se bo ministrstvo odzvalo tudi na zadnjo širitev školjčišča. Ob tem ministrstvo poudarja, da vsi pristojni organi Republike Slovenije ščitijo interese Slovenije in hkrati spoštujejo določbe veljavnega arbitražnega sporazuma." 

 

 
Komentarjev 5
  • Marko Slovenia 13:24 18.april 2017.

    copy paste članek s copy paste generičnimi slikami... bojda je pri postavitvi tega pomagal tudi slovenec. no, važno da je novica čimprej na portalu

  • Ferluci 07:15 14.april 2017.

    Verjetno so vedeli, samo sekirali se niso in jim je popolnoma vseeno.

  • Avatar čavez
    čavez 06:41 14.april 2017.

    V Piran na Hrvašk če še ne veste.