Slovenija
28 ogledov

Sredi prestolnice se bo kadilo

Prizor z lanskega Marihuana marša. Kajenja trave sicer ni v uradnem programu, po Žurnal24 main
Danes se bo ob 16. uri v Argentinskem parku v Ljubljani odvil Marihuana marš.

Podporniki legalizacije marihuane in tudi njihovi nasprotniki se bodo danes ob 16. uri zbrali v Argentinskem parku v Ljubljani. Poleg glasbenega odra, kjer bodo nastopili Slon in Sadež, Bro in Zlatko, bodo na stojnicah na voljo tudi zloženke, ki informirajo o prepovedanih drogah. Predvajalo bodo tudi dokumentarec Tonija Cahunka o položaju marihuane v slovenski družbi.

Današnji program
Zlatko, Slon in Sadež in Bro, dokumentarec Tonija Cahunka o položaju marihuane v slovenski družbi.

Karas je za legalizacijo
Prireditev Marihuana marš že osmo leto zapored organizira ŠOUL, ki družbo poziva k zmanjšanju predsodkov o prepovedanih drogah, zlasti marihuani. “Ali verjamete, da bo marihuana v Sloveniji kdaj legalizirana?” smo vprašali enega od nastopajočih, in sicer Jureta Karasa iz dua Slon in Sadež: “Če je naša vlada pametna, potem da – to je poleg dviga plačedini način, da na hitro pomiriš veliko množico ljudi ... ” Glede tega, ali tovrstne prireditve pripomorejo k večji ozaveščenosti ali večji nestrpnosti, pa pravi, da bo ta “pripomogla še k obveščenosti in za nekatere tudi nezavestnosti”.

Dobrodošli tudi nasprotniki
“Projekt Prohibicija slepi oziroma prireditev Marihuana marš ni namenjena samo podpornikom drugačne, nove politike glede tega vprašanja,” pa pravi Jernej Štromajer, predsednik ŠOUL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.