Slovenija
19 ogledov

Sredi tedna nas ne bo zeblo

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V torek in sredo okoli 20 stopinj Celzija.

Konec tedna se je vreme postavilo na glavo: iz poletja smo presedlali v zimo, snežinke so zašle vse do nižin, temperature so strmo padle. Vseeno pa nas bosta ta teden torek in sreda razveselila z nekoliko višjimi temperaturami.

Danes malo dežja

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes večinoma še oblačno. Sredi dneva in del popoldneva bo predvsem v severni in osrednji Sloveniji občasno rahlo deževalo. Temperature se bodo čez dan dvignile do 11 stopinj, na Primorskem do okoli 16 stopinj Celzija.

Jutri in v sredo lepo

"Jutri bo sprva zmerno, predvsem na vzhodu tudi pretežno oblačno, proti poldnevu pa se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 0, najvišje dnevne pa od 17 do 22 stopinj C," so za jutri zapisali na Arsu. 

Podobno vreme lahko pričakujemo tudi v sredo, ko bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Že v četrtek se bo prehodno pooblačilo (razen na Primorskem, kjer bo jasno, pihala pa bo zmerna burja), zapihal bo severovzhodni veter, hladneje bo. Temperature bodo segale do 15 stopinj Celzija, v petek pa bomo imeli še kakšno stopinjo ali dve manj.

Še dober mesec do zimskih pnevmatik

V petek so snežinke povzročile kar težav tudi na cestah. Zdaj potrebujete zimsko opremo le za vožnjo čez prelaz Vršič.

Vsi vozniki pa bomo morali namestiti zimske pnevmatike najkasneje do 15. novembra oziroma še prej, če se bodo zimske razmere pojavile pred tem datumom. Uporabne nasvete najdete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.