Slovenija
117 ogledov

Sredi tedna ohladitev; kdaj spet do 30?

vročina Saša Despot
Začetek tedna bo vremensko spremenljiv, v sredo bo prehodno nekoliko hladneje. Kako bo proti koncu tedna?

"V ponedeljek bo spremenljivo, dopoldne v osrednjih krajih še pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in deloma v severni Sloveniji bodo nastajale krajevne plohe, izjemoma tudi kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 18, dnevne od 22 do 28 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu.

V torek, nadaljujejo vremenoslovci, bo spremenljivo do pretežno oblačno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte se bodo najprej pojavljale na zahodu, v noči na sredo pa bodo zajele vso Slovenijo.

V sredo zjutraj bo dež večinoma ponehal, čez dan se bo počasi jasnilo. Prehodno bo nekoliko hladneje. V četrtek bo sončno in spet topleje.

Kako pa prihodnji konec tedna?

"Nad južno Evropo in Sredozemljem bo predvidoma vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda bo k nam dotekal postopno vse toplejši zrak," v 5- do 10-dnevni napovedi navajajo na Arsu.

Prihodnji konec tedna bo večinoma sončno in iz dneva v dan topleje. Ob koncu tedna lahko spet pričakujemo temperature okoli 30 stopinj Celzija.

PREBERITE TUDI:

Acuweather: Poletje vročinskih valov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.