Slovenija
38873 ogledov

Srednjeročna napoved: Čaka nas atlantski tip vremena

Sončno vreme
Padavine lahko pričakujemo šele ob koncu meseca ali v začetku aprila.

Precej verjetno nas čaka atlantski tip vremena, napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si. Blokada nad Severno Evropo bo oslabela, vdor hladnega zraka s severovzhoda pa se bo pomikal mimo Severne Evrope in do severnega dela Atlantika, zato bo Evropa po dolgem času pod toplejšim in bolj spremenljivim zahodnim tokom. To pomeni, da lahko padavine pričakujemo šele ob koncu meseca ali v začetku aprila, pojasnjujejo meteorologi. Polarnega vrtinca v tej sezoni ne bo več.

"V naslednjem tednu se bo nadaljevalo suho vreme, še nekaj dni severnih vetrov, v drugi polovici naslednjega tedna pa se bo nad nami okrepilo območje visokega zračnega pritiska," napovedujejo. Prvo središče bo nad severnim delom Atlantika, drugo pa bo ravno nad nami. V višinah se bo precej ogrelo, temperatura se bo v četrtek na 850 mb povzpela do okoli 8 °C. Na severnem delu Primorske in na severovzhodu pa bi se temperature znale povzpeti že na 20 stopinj Celzija.

"Ob koncu tedna bo območje visokega zračnega pritiska nad Srednjo Evropo nekoliko oslabelo, zato bo nekoliko več spremenljive oblačnosti in za kako stopinjo do dve hladneje, morda bo kje padla kakšna kaplja dežja," ocenjujejo v prognozi.

Sicer pa bo jutri pretežno jasno, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 9 °C in 14 °C, na Primorskem do 17 °C. Podobno bo v sredo, le da bo še nekoliko topleje - med 13 in 18 °C, na Primorskem do 21 °C. V četrtek se bo, kot rečeno, ogrelo do 20 °C. V petek pa bo pretežno jasno, najvišje temperature bodo med 14 °C in 19 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.