Slovenija
54054 ogledov

Srednjeročna napoved: Čaka nas sprememba vremena!

Mrzlo jutro Profimedia
Zdajšnja vremenska slika bo vztrajala še v četrtek, nato sledi sprememba.

"Nad nami je mrzel polarni zrak," pišejo pri vremnskem portalu Ciklon.si. "Nad višino 1400 metrov je zrak izjemno suh, na Krvavcu je relativna vlažnost le šet odstotna. Zato imamo tudi sončno vreme, zjutraj in dopoldne pa je po kotlinah kar precej megle oz. nizke oblačnosti. Taka vremenska slika bo vztrajala še jutri, ko bomo še pod anticiklonom. Od petka naprej pa bo anticiklon postopno začel slabeti, ostalo bo sicer suho, jugozahodni veter pa bo naznanil spremembo vremena."

Vremenska fronta nas bo po napovedih od severozahoda prešla v ponedeljek 9. decembra dopoldne. "Fronte od severozahoda ponavadi ne prinašajo veliko padavin, glavnina pa bo padla v južni Sloveniji," pišejo pri Ciklon.si. "Meja sneženja se bo ob obratu vetra v severno smer spustila do nižin, a skoraj zagotovo snežilo ne bo. Tarča tega poslabšanja bo bolj Balkan in vzhod Evrope, mi bomo na obrobju dogajanja. Padavin pa ne bo padlo veliko."

V višjeležečih predelih nov sneg

V nadaljevanju naslednjega tedna po napovedih vremenskega portala ne bomo padli pod anticiklon, ampak se bo proti zahodnemu delu Sredozemlja zelo hitro spustila nova atlantska dolina. "Izboljšanje bo tzelo kratkotrajno, med 12. in 14.decembrom je videti kar precej padavin," pišejo pri Ciklon.si in dodajajo, da zaenkrat ne kaže na sneženje po nižinah, bo pa verjetno zapadlo ogromno novega snega v sredogorju in visokogorju.

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za ponoči napoveduje pretežno jasno vreme, po nižinah se bo zadrževala ali pa na novo nastala megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo ponekod že ponehala. "Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -2, v krajih z burjo na Primorskem od -1 do 3 stopinje Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo zjutraj povsod ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, v krajih z dolgotrajno meglo ali nizko oblačnostjo okoli 0, na Goriškem in ob morju do 11 stopinj Celzija.

Za vikend topleje

V petek in soboto bo na Primorskem in Notranjskem ter ponekod drugod v južni Sloveniji pretežno oblačno, drugje po nižinah bo po jutranji megli dokaj sončno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Postopno bo topleje.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad Balkanom in Jadranom ter nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Nad naše kraje doteka s severovzhodnimi vetrovi v višinah suh in toplejši zrak."

Od 8. do 13. decembra

Območja visokega zračnega tlaka, bo v nedeljo oslabelo. "V ponedeljek nas bo prešla vremenska fronta, za njo se bo v torek spet prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu. "K nam do dotekal hladnejši zrak. V drugi polovici tedna nas bo dosegla nova vremenska motnja."

V nedeljo bo dokaj sončno, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla. "V ponedeljek bodo ob prehodu hladne fronte možne manjše padavine," pišejo pri Arsu. "Nato bo nekje do srede spet suho, a nekoliko hladnejše vreme. Od četrtka dalje bodo padavine spet nekoliko verjetnejše."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Kseliessa
    Kseliessa 23:53 04.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com