Slovenija
85103 ogledov

Srednjeročna napoved: Čaka nas večja sprememba vremena

Oblaki Profimedia
Do 20. septembra bo precej "dolgočasno", nato lahko pričakujemo ekstremne vremenske pojave.

"Nezanimivo vremensko dogajanje bo trajalo vsaj še osem dni, potem pa bodo po mojem mnenju spremembe," je včeraj zapisal Gregor Skok pri vremenskem portalu Ciklon.si, ki napoveduje srednjeročno vremensko napoved. "To pomeni, da bo vsaj še dober teden sončno in večinoma suho vreme. Precej se spreminjajo izračuni za dneve okoli 20. septembra in po njem. Nad Atlantikom pa serija tropskih ciklonov. Pričakujem ekstremne vremenske pojave, morje je še vedno pretoplo za ta letni čas. Sem skoraj prepričan, da bo vsaj en tropski ciklon vzdržal, ko bo zavil proti Evropi in takrat bi lahko prišlo do hitrih sprememb vremena."

Eden od tropskih ciklonov naj bi povzročil dvig azorskega anticiklona proti severu ob koncu naslednjega tedna. "Oba skupinska izračuna sta usklajena in rišeta močno skandinavsko blokado," še napovedujejo pri Ciklon.si. "To bo pomenilo, da bo območje visokega pritiska nad Južno in delom Srednje Evropo postopno oslabelo. Odprla se bo pot za napade tako iz zahodne kot vzhodne strani. Zaradi toplega morja bi se lahko razvil tudi kakšen TLC (Mediterranean tropical-like cyclones), ki v tem obdobju ni tako redek pojav. Zorbas je ob koncu septembra 2018 povzročil kar precej škode v Sredozemlju. Kontrolni izračun evropskega modela ima naslednji konec tedna sredozemski ciklon, ki ima precej severno pot."

Nezanimivo vremensko dogajanje bo trajalo vsaj še 8 dni, potem pa bodo po mojem mnenju spremembe. To pomeni da bo vsaj...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Četrtek, 10. september 2020

Do takrat pa bo torej vreme suho in pretoplo za ta letni čas. "Večji del prihodnjega tedna bo v večjem delu Evrope poletno toplo, saj bo središče anticiklona nad Srednjo Evropo, nato pa se bo začelo pomikati počasi proti severu," pišejo pri Ciklon.si. "Temperature bodo tako ponekod več kot 10 stopinj nad dolgoletnim povprečjem. Nato pa, kot sem napisal na začetku, pričakujem spremembo vremena."

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za ponoči in zjutraj napoveduje pretežno jasno vreme. "Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, v krajih z burjo na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija."

V soboto bo sončno, v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. "Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija."

V nedeljo, ponedeljek in torek bo sončno in zelo toplo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "S šibkim severovzhodnikom priteka k nam v nižjih zračnih plasteh prehodno bolj vlažen zrak."

Od 15. do 20. septembra

Do četrtka bomo v območju visokega zračnega tlaka, v petek pa nas bo od severa hitro prešla hladna fronta. Za njo se bo iznad severne Evrope do zahodnega Balkana širilo območje visokega zračnega tlaka. Pritekal bo hladnejši zrak.

Do četrtka bo pretežno jasno. V notranjosti Slovenije bo po nižinah ob jutrih nekaj megle ali nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti večinoma od 25 do 28, na Primorskem pa bo ob šibki burji okoli 30 stopinj Celzija. V petek se bo prehodno pooblačilo, možne bodo kratkotrajne padavine. V soboto in nedeljo bo znova povečini sončno, hladneje bo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Lendevella
    Lendevella 00:46 12.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • wamewa7230 23:03 11.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com