Slovenija
103489 ogledov

Srednjeročna napoved: Sneg bomo letos dočakali veliko prej kot običajno

sneg Slovenija Profimedia
V sredini oktobra na vidiku spust polarne fonte. "Tako da naužijte se veliko sonca s prijetnimi temperaturami, ki jih prinaša naslednji teden, po 9. oktobru bo sledilo spet bolj spremenljivo in hladnejše obdobje," napovedujejo na vremenskem portalu Ciklon.si

"Začel se je mesec oktober, drugi jesenski mesec, v katerem lahko že zadiši po zimi. Letošnja sezona se začenja za ljubitelje snega in mraza v svetovnem merilu veliko prej kot običajno," je v srednjeročni napovedi na vremenskem portalu ciklon.si zapisal Gregor Skok. 

"Polarni vrtinec, ki se je začel krepiti že v avgustu bo doživel prve napade. Vsak tak napad toplote lahko privede tudi v troposferi do močnih vdorov polarne fronte daleč proti jugu. Zato je v drugi polovici oktobra že možen razvoj snežnih padavin tudi po nižinah Slovenije," napoveduje. 

Zaenkrat so pred nami še topli prijetni dnevi, s temperaturami tudi nad 20 stopinj Celzija, kar je precej toplo za ta čas. 

Danes bo delno jasno, več oblačnosti bo na Primorskem in Notranjskem. Dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 °C, sporočajo na Agenciji za okolje RS (Arso).

Tudi jutri bo v glavnem jasno, več oblačnosti bo samo na zahodu države. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 19 do 24 °C.

Tudi v četrtek in petek bo zelo toplo.

Najbolj toplo bo v četrtek

"Četrtek bo verjetno najtoplejši dan, ko se bo ponekod segrelo tja do 23 °C," dodajajo na Ciklon. si. Po njihovi napovedi, bo to prehodno. "Sobota bo verjetno še prijetno topla in suha, nedelja pa bo prinesla že dež na zahodu, medtem ko bo na vzhodu lahko še podobno kot bo v soboto. To bo bil lahko uvod v bolj spremenljivo obdobje, ki bi lahko trajalo tudi več dni z vmesnimi obdobji sončnega vremena," so zapisali. Po njihovem je v sredini oktobra na vidiku spust polarne fonte. "Tako da naužijte se veliko sonca s prijetnimi temperaturami, ki jih prinaša naslednji teden, po 9.oktobru bo sledilo spet bolj spremenljivo in hladnejše obdobje," zaključuje vremenoslovec Skok. 

 

Komentarjev 8