Slovenija
13299 ogledov

Srednjeročna napoved: Konec tedna prihaja sprememba vremena

Zimski oblaki Profimedia
Kakšno vreme nas čaka do konca meseca?

Vremenoslovci za danes napovedujejo deloma jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. "Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno, drugod bo precej jasno. "Zjutraj bo po nižinah severne in osrednje Slovenije nekaj megle," napovedujejo pri Arsu. "Čez dan bo začel pihati jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 5 do 11 stopinj Celzija."

V sredo bo na Primorskem in Notranjskem ter v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod bo dokaj sončno. Pihal bo jugozahodni veter.

V četrtek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad severozahodno Evropo je globoko ciklonsko območje, nad južno polovico Evrope in nad Sredozemljem pa vztraja območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Od jugozahoda bo v višinah k nam začel dotekati postopno nekoliko bolj vlažen zrak."

Od 16. do 21. januarja

Nad osrednjo in vzhodno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. "Vremenske fronte se bodo pomikale čez Evropo proti vzhodu severno od Alp in ne bodo bistveno vplivale na vreme pri nas," pravijo pri Arsu.

V četrtek in petek se bo nadaljevalo suho in povečini sončno vreme. "Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti," še napovedujejo pri Arsu. "Ob koncu tedna bo bolj oblačno, obstaja tudi možnost za nekaj padavin, na začetku prihodnjega tedna pa bo spet povečini sončno."

Kako kaže naprej?

Vremenski portal Neurje.si piše, da nas še ta teden čaka stabilno in sončno vreme. "Izjema so le nekatere nižine in kotline, kjer se občasno, predvsem v dopoldanskem času zadržuje megla," pišejo pri Neurje.si. "Kako dolgo bo trajalo? Zaenkrat kaže, da do okrog 19. januarja, nato sledijo spremembe, o podrobnostih pa je zaenkrat še nemogoče govoriti."

Podobno napoveduje Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, ki v zadnji dekadi meseca napoveduje "bistveno bolj zanimivo vreme". 

"Proti koncu naslednjega tedna pa postopen dvig azorskega anticiklona proti severu in že omenjena krepitev le-tega po 20. januarju,"pišejo pri Ciklon.si. "Morda bo zlasti v soboto tudi nekaj padavin v južnem delu Slovenije."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • appenof 16:32 13.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar drecos
    drecos 13:41 13.januar 2020.

    samo strasenje od bebcev

  • Avatar drecos
    drecos 11:51 13.januar 2020.

    te so navadni vazici in mislejo kva so, drekaci blesavi, če ne komentiras po njihovo te blokirajo, bebci