Slovenija
26718 ogledov

Srednjeročna napoved: Nad nas prihaja bistveno hladnejša zračna masa

Jesen Epa
Prehod v september očitno prinaša nižje temperature.

"Do začetka jeseni je ostalo še nekaj zmerno toplih avgustovskih dni. Še najbolj stabilen bo torek." aktualno srednjeročno napoved začejnajo pri vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved.

Nadaljujejo, da se nam bo sredi tedna od severovzhoda bližala bistveno hladnejša zračna masa, hkrati pa se bo nad jugozahodno krepilo območje z nizkim zračnim tlakom. Pojasnjujejo, da nas bo v sredo od severa dosegel bistveno hladnejši zrak, temperatura na 700 mb (okoli 3000 m) se bo spustila na +1 stopinjo Celzija. "Nekaj padavin je pričakovati povsod po Sloveniji, vendar količina bo skromna."

V četrtek bo kljub razmeroma sončnemu vremenu v zahodni Sloveniji le malo nad 20 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 28. "V petek in soboto bomo v polju enakomernega zračnega pritiska z možnim prehodom vremenske fronte in nastankom sekundarnega ciklona, ki bi lahko prinesel v soboto nekoliko večjo količino padavin." 

"Skratka dolgo vroče poletje se končuje, september bo očitno kar dinamičen mesec, tudi v drugem tednu, ko bomo sicer v območju visokega zračnega pritiska, vendar bo ozračje precej labilno. Od zahoda bodo prihajale občasno pošiljke precej vlažnega zraka, s katerih bodo nastajale krajevne plohe in nevihte," napoved za nadaljevanje septembra nakazujejo pri Ciklon.si/Srednjeročna napoved.

toča Vreme Slovenija Toča poškodovala streho nakupovalnega središča, ki ga je nato zalila voda

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 21:51 28.avgust 2022.

    Da, kajti, Potrebno Bo vreme Pripraviti za Jesenski Blagoslov ki prihaja od Zgoraj v Gore, za Boljše ljudi , ki se Bodo podali tja od 15.9. , pa do 15.10. , vsako leto. Spomladi pa od 15.5 , pa do ...prikaži več 15.6 . Mir naj vam bo do tedaj :-)