Slovenija
77781 ogledov

Srednjeročna napoved: Napovedi za junij, ki marsikomu ne bodo všeč

oblaki A. Š.
Nestabilno vreme se očitno še ne namerava posloviti.

Tudi v naslednjih dneh se bo nadaljevalo nestabilno vreme, saj se bodo višinske doline iznad severnega dela Atlantika še naprej spuščale proti Sredozemlju, nad Skandinavijo bo vladal anticiklon, pišejo na portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved. 

Dodajajo, da lahko novo vremensko motnjo pričakujemo v torek, po toplejšem ponedeljku bo spet bolj sveže. Glavni del poslabšanja pa prihaja v drugi polovici naslednjega tedna, pišejo pri omenjenem portalu. Gibanja lahko pripeljejo do obilnih padavin, opozarjajo in dodajajo, da se bo poslabšanje lahko zavleklo na več dni. 

Kakšne stabilnost po njihovih analizah tudi po 5. juniju ni videti, tja do polovice junija je videti več pozitivnih anomalij nad vzhodno polovico Evropo in zahodno Rusijo, kar pomeni da bo tam vreme bolj stabilno in toplejše. Nad zahodno polovico Evropo oz. zahodnim delom Sredozemlja pa se pričakuje enakomerne oz. negativne anomalije z večjo možnostjo nastanka ciklonskih območij s hladnejšim zrakom, pojasnjujejo.

Podrobneje po dnevih 

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami, deloma nevihtami. Padavine bodo pogostejše na vzhodu, največ sončnega vremena pa bo na Primorskem, tam bo zapihala šibka burja. Najvišje temperature bodo med 18 in 23 stopinjami, na Primorskem do 26 stopinj.

V ponedeljek bo večinoma sončno, jutro bo razmeroma sveže, popoldne lahko nastanejo krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 21 in 27 stopinjami.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal severni veter, najvišje temperature bodo med 18 in 23, na severovzhodu do 25 stopinj.

V sredo bo sprva pretežno oblačno, dopoldne oz. čez dan se bo delno zjasnilo, ponekod bo popoldne še nastalo nekaj krajevnih ploh, šibka burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje temperature bodo med 17 in 22, na Goriškem do 25 stopinj.

V četrtek kaže na spet bolj spremenljivo vreme, čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje temperature bodo med 19 in 24 stopinjami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:25 27.maj 2024.

    Ne vi napovedati vreme,še gregorčiču ne uspe,pa je kao dipl. ing.vremenarstva,ki pa še zmeraj verjame,da je koprenasta oblačnost na 8000m naravna.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 07:28 27.maj 2024.

    Lahko bi se že nehali smešiti,lep primer je bila napoved za nedeljo (včeraj),ko ste napovedovali plohe in nevihte na vzhodu,ki se bodo razširile po celi Slovenije,na koncu je bila nedelja lepša od sobote,padavine pa samo na Zahodu,kar je daleč od vzhoda!!!