Slovenija
8310 ogledov

Srednjeročna napoved: Nevarnega vremena še zdaleč ni konec

morje sonce Epa
Smo na polovici meteorološkega poletja. Kaj nas čaka ...

Prva polovica meteorološkega poletja je bila nad Zahodno in osrednjim delom Evrope precej toplejša od dolgoletnega povprečja 1991-2020, ugotavljajo pri vremenskem portalu Ciklon.si. "Padavin pa je bilo pri nas tudi precej, kar je v skladu z napovedmi, ki smo jih objavili pred poletjem. Nevarnega vremena pa še zdaleč ni konec."

Še naprej bo lahko vreme precej nevarno, saj se je včeraj spet začelo močno segrevati. "V naslednjem tednu pričakujemo od srede naprej krajevna neurja. Dovolj je nekoliko hladnejši zrak v višinah, ki bo trčil na pregreto ozračje in veter, ki bo z višino spreminjal smer. Sedaj imamo še večjo vlažnost pri tleh in tako so močnejše nevihte zagotovljene," opozarjajo pri Ciklon.si.

Meja med vročim zrakom nad Sredozemljem in hladnejšim atlantskim bo spet potekala na območju Alp. "Po meteogramu je videti, da bo v sredo subtropski anticiklon oslabel in začelo se bo spremenljivo obdobje s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bo trajalo dalj časa, saj do začetka avgusta ni več videti tako visokih vrednosti geopotencialnih višin," napovedujejo pri Ciklon.si, kjer sicer dodajajo, da bo seveda vmees veliko sončnih obdobij, še vedno bo vroče, vendar brez ekstremov.

Pri omenjenem portalu dodajajo še prognozo za avgust, za katerega za zdaj kaže verjetnost, da bo podoben juliju. Prinesel bo posamezne vročinske valove, ki pa ne bodo posebej dolgi.

vročina temperatura sonce pripeka Vreme Slovenija Vremenoslovci pri nas prižgali nov alarm

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.