Slovenija
14131 ogledov

Srednjeročna napoved: Pozor, še vedno smo v obdobju, ko lahko pride do pozebe

Pozeba Profimedia
Danes smo v Sloveniji zabeležili temperaturni rekord.

Agencija za okolje RS je objavila, da smo danes izmerili prvo tridesetico v letošnjem koledarskem letu. 30 stopinj Celzija je bilo doseženih v Osilnici. Do zdaj je rekord znašal 29,7 stopinje. Čez dan je bilo doseženih še nekaj drugih aprilskih rekordov po državi. 

Ponoči bo pretežno jasno, najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija, napoved nadaljujejo na Arsu in dodajajo, da bo tudi jutri večinoma sončno, najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj.

V torek bo sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik. Še bo zelo toplo. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastalo bo nekaj ploh. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter.

Napoved od 11. do 16. aprila 

V sredo bodo naši kraji na obrobju ciklonskega območja s središčem nad Korziko in Sardinijo, od četrtka do nedelje se bo k nam od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. Nova vremenska motnja nas bo dosegla predvidoma prihodnji ponedeljek, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od četrtka do nedelje bodo padavine malo verjetne, v ponedeljek in torek pa kaže na nekaj dežja ob prehodu vremenske fronte. Temperature bodo vse dni povečini med 20 in 25 stopinjami.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Na poslabšanje v sredo opozarjajo tudi pri vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved, kjer izpostavljajo, da obstaja velika verjtnost poslabšanja z vdorom arktične zračne mase proti jugu. Pri tem izpostavijo še, da smo še vedno v obdobju, ko lahko pride do pozebe, zato bodo budno spremljali nadaljnji razvoj vremena.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 18:17 07.april 2024.

    Strankarske medije SDS vreme sploh na zanima. Imajo več opravka z vlado, migranti, obiskom njihovih politikov po Sloveniji in nabiranjem glasov novih podpornikov..Povsod cveti rumeno-modra barva..Nobena pomlad ni bila tako topla še najmanj tista leta 2022..