Slovenija
26843 ogledov

Srednjeročna napoved: Prihaja sprememba vremena

Oblaki Profimedia
Kakšno vreme nas čaka do konca meseca?

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavla srednjeročno vremensko napoved, za torek napoveduje ogladitev. "Ohladitev, ki jo spremljajo padavine z nevihtami je že zajela Zahodno Evropo," piše Gregor Skok. Včeraj je bilo v Parizu svežih 24 stopinj Celzija, po sedmih izjemno vročih dnevih z okoli 40 stopinjami.

Ciklonsko območje se bo danes po napovedih Ciklona pomaknilo proti območju Alp in nas v torek tudi prešlo.

"Nato pa kaže spet na izrazit afriški anticiklon," napovedujejo pri Ciklon.si. "Tropska nevihta Josephine nad Atlantikom bo postopno obrnila smer in se usmerila proti Evropi. V četrtek bo središče le nekaj 100 kilometrov zahodno od Irske. Ko bo prišel v hladnejše morje, bo ciklon začel slabeti, kar bo pomenilo hiter dvig afriškega anticiklona, ki bo zelo kratke sape."

Po napovedih Ciklon.si bo verjetno najbolj vroče v soboto, ko bo ponekod na Primorskem in vzhodu lokalno tudi to 33 stopinj Celzija. "Severno od Alp pa se bodo že pojavljale prve nevihte," napovedujejo pri vremenskem portalu. "Nedelja zna biti nevihtno pestra, postopno bomo prišli v severozahodni do zahodni višinski zračni tok, pri tleh pa bo pihal severovzhodnik. Če bi šlo po trenutnih izračunih, bi lahko nastajale tudi močnejše nevihte s točo in močnimi sunki vetra."

Zadnje dni avgusta bi se lahko vremenska slika po napovedih portala obrnila. "Če smo imeli v prvi polovici avgusta vročo zahodno polovico Evrope, bo v zadnjih dneh meseca vročina pritisnila na vzhodu in nad zahodnim delom Rusije," pišejo pri Ciklon.si. "Kot kaže, bomo ravno nekje pod vetrovnim strženom, ki obeta nevihtno pestro dogajanje."

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje napoveduje, da bo danes sprva marsikje v notranjosti megleno in oblačno, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija."

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, pogoste bodo krajevne plohe in nevihte. Popoldne bo ponekod zapihal severni do severozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

 | Avtor:

V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo lahko nastala le kakšna kratkotrajna ploha. V četrtek bo pretežno jasno.

"Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Vremenska fronta je dosegla severne in zahodne Alpe. Pred njo k nam od jugozahoda priteka razmeroma topel in spet nekoliko bolj vlažen zrak."

Od 20. do 25. avgusta

V četrtek in petek bo k nam v višinah od severozahoda dotekal toplejši in suh zrak. V soboto bo zahodne Alpe dosegla nova vremenska motnja, ki bo na vreme pri nas predvidoma vplivala v nedeljo in v ponedeljek.

Od četrtka do sobote bo sončno in spet bolj vroče, v soboto proti večeru bodo v gorah možne prve nevihte. "V nedeljo in ponedeljek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami in osvežitvijo," še napovedujejo pri Arsu. "V torek bo predvidoma spet sončno."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Orwinessa
    Orwinessa 00:52 18.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun