Slovenija
52146 ogledov

Srednjeročna napoved: prihaja sprememba vremena

Oblaki Profimedia
Nekaj dni bo še večinoma sončno, kmalu sledijo ohladitve.

Kot sporočajo vremenoslovci na ARSO, bo danes povečini sončno. Zlasti popoldne bodo nastale posamezne nevihte, zapihal bo severovzhodni veter. Vroče temperature bodo še vztrajale, živo srebro se bo tako povzpelo od 26 do 31, na Primorskem do 34 °C.

Obeti

Jutri bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 32, na Goriškem in v Vipavski dolini do 34 °C.

Višje temperature bodo vztrajale do vikenda, ko bo nad našimi kraji do nedelje prevladovalo območje visokega zračnega tlaka. Pihal bo severozahodni veter, pritekal bo topel in suh zrak. V soboto in nedeljo bo sončno in vroče, po nižinah temperature ne bodo presegle 30 °C.

V ponedeljek nas bo predvidoma dosegla ohladitev z nevihtami, predvidevajo v svoji srednjeročni napovedi na ARSO, vpliv anticiklona nad našimi kraji pa bo oslabel. Od takrat nas bo spremljalo spremenljivo vreme s temperaturami med 25 in 30 °C. Vremenoslovci portala Ciklon.si predvidevajo, da nas v naslednjem tednu čakata dva prehoda vremenskih front, prva v ponedeljek in druga v noči na sredo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • eminenca 12:07 11.avgust 2021.

    imamo samo še dva letna časa , to je vlažna in nikakva zima, z malo snega in poletja, da si ves prežgan ... nič dobrega se nam ne piše