Slovenija
22476 ogledov

Srednjeročna napoved: Prihodnji teden sneg pod tisoč metri?

Sneg Profimedia
Prihodnji teden nas čakajo vremensko precej pestri dnevi.

Jutri ob odhodu zdoma ne pozabite dežnikov; sprva bo po napovedih vremenoslovcev z Arsa pretežno oblačno, ponekod bo še rahlo deževalo. Čez dan se bo sicer razjasnilo, zapihal pa bo okrepljen severni do severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V soboto bo sončno s hladnim jutrom, v nedeljo pa bo po jasnem in hladnem jutru oblačnost čez dan naraščala, napovedujejo na Arsu. V napovedi do 25. novembra dodajajo, da se bo v začetku prihodnjega tedna od severa nad naše kraje razširilo ciklonsko območje. 

Od ponedeljka do srede bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, v četrtek in petek kaže na suho vreme, ob koncu tedna pa se verjetnost za padavine nekoliko poveča. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 5, dnevne pa okoli 10 stopinj Celzija.

Na vremenskem portalu ciklon.si/srednjeročna napoved dodajajo še, da je glavnino padavin videti v torek. Po njihovih tolmačenjih vremenskih modelov se bo meja sneženja spuščala, verjetno se bo ob koncu padavin v noči na sredo ponekod spustila pod 1000 metri nadmorske višine. 

vročina Resno opozorilo Svet Vse več ljudi umira zaradi tega vremenskega pojava

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:45 17.november 2023.

    Spet bluzite!!! Ste kot baba Vanga!!!