Slovenija
27958 ogledov

Srednjeročna napoved: takšno vreme nas čaka

Sonce in oblaki
1/2
Profimedia
"Ob koncu tedna bo vročina pritisnila nad zahodno polovico Evropo. Na jugozahodu Francije bi lahko imeli prvo letošnjo vročino s temperaturami nad +35 °C. Ali bo vročinski val dosegel tudi Slovenijo, je odvisno od položaja anticiklona nad Britanskim otočjem. Zaenkrat je večja verjetnost da nas bo od severa spet dosegel nekoliko hladnejši zrak in destabiliziral ozračje v sredini meseca," na spletni stani ciklon.si napoveduje Gregor Skok.

"Doseglo nas je višinsko jedro hladnega zraka, ki vpliva na vreme pri nas s spremenljivostjo ter krajevnimi plohami in nevihtami. Tak tip vremena se bo nadaljeval tudi jutri, potem pa bo šlo na bolje. V sredo bo verjetno vreme še najbolj stabilno, lahko pričakujemo sončno vreme, popoldanske plohe in nevihte pa bodo praviloma nastajale le v hribovitem svetu zahodne Slovenije, temperature čez dan bodo z lahkoto spet presegale 25 °C. V četrtek se bo od severa hitro spustilo manjše višinsko jedro in vplivalo na vreme pri nas v popoldanskem času. Lahko pričakujemo krajevne plohe in nevihte. Podobno bo vreme tudi še v petek, s tem da bo verjetnost za popoldanske krajevne padavine nekoliko manjša," napoveduje Skok.

"Danes bo vreme nestanovitno z občasnim dežjem, tudi plohami in nevihtami, popoldne se ob od vzhoda jasnilo. Jutri bo sončno s posameznimi plohami, na Primorskem bo do 29 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo precej sončno, popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, v četrtek predvsem v hribih na jugovzhodu. V nadaljevanju tedna bodo dopoldnevi dokaj sončni, ob popoldnevih pa bo več spremenljive oblačnosti. Verjetnost popoldanskih ploh in neviht bo nekoliko manjša. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 25 stopinj," pa napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • TistoPravo 20:27 07.junij 2021.

    V hribih jugovzhodne Slovenije?

  • miho 14:48 07.junij 2021.

    Z južnimi vetrovi prihajata mraz in sneg do nižin. Snežilo bo tudi ob obali in v Vipavski dolini. V sosednjih pokrajinah bo sneg pobelil tako gore kot tudi nižine. le v Dubrovniški županiji bo deževalo. Lahko noč.

  • leonardo 14:47 07.junij 2021.

    Kakršen Medard, takšnih 40 dni!